Žrtva silovanja suočava se s čovjekom koji joj je uništio život u filmu 'Osvetnica'.

Atraktivna i usamljena medicinska sestra Miranda Wells (Rosamund Pike) dogovori spoj na slijepo kod sebe doma. No prije dogovorenog vremena na njezin trijem stiže stranac kojeg Miranda zamijeni s muškarcem s kojim se trebala naći. Stranac je siluje, a Miranda ostaje istraumatizirana i pada u depresiju. Njezin život počinje se raspadati. Uskoro će doznati da je njezin silovatelj u zatvoru i odlučuje ga posjetiti ne bi li se suočila sa svojim strahovima. Stvari će se preokrenuti…

Glavna uloga u filmu „Osvetnica“ pripala je fantastičnoj Rosamund Pike koju je proslavila uloga Amy Dunne u filmu „Nestala“. Također je glumila u filmu o Jamesu Bondu „Umri drugi dan“.

Pike je strastvena glumica, a koliko je predana svome poslu pokazuje činjenica da je filmski hit „Jack Reacher“ snimala dok je bila trudna, a snimanje je završilo kada je Pike već bila u šestom mjesecu trudnoće.

Prekrasna glumica jedino je dijete britanskih opernih pjevača Caroline i Juliana Pikea s kojima je kao dijete putovala po Europi. Pike je svoje djetinjstvo opisala riječima „Sve, samo ne glamurozno. Većinu vremena proveli smo u autu. Istina jest da smo vidjeli čitavu Europu pa sve do Rusije i Japana, ali iz auta. To je bilo obično vozikanje po svijetu“.

Glumica Ameriku nije vidjela sve do svoje 21. godine, a bez obzira na to ima besprijekoran američki naglasak iako je porijeklom iz Velike Britanije.

Osim što je slavna zbog svojih briljantnih uloga, Rosamund Pike poznata je i po tome što je aktivistica za ženska prava. Tako je 2015. godine potpisala otvoreno pismo ONE kampanje upućeno Angeli Merkel i Nkosazani Dlamini-Zumi kako bi ih podsjetila da, kao žene na vrhu svjetski vodećih zemalja, moraju svoju moć iskoristiti kako bi zaštitile druge žene, a željela je da se o tom pismu govori i u UN-u.

Kako se Pike snašla u zahtjevnoj ulozi 'Osvetnice' pogledajte u četvrtak u večernjem terminu na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na Novoj TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju