Rijeke suza bile su uzrokovane pismima obitelji na koje nitko od njih nije mogao ostati imun.

Farmersko jutro bilo je nabijeno snažnim emocijama, a nema farmera koji nije pustio suzu. Rijeke suza bile su uzrokovane pismima obitelji na koje nitko od njih nije mogao ostati imun.


Inače sam emotivna osoba. Nisam dobio pismo niti čuo brata mjesec i kusur dana tako da mi to masu znači. Mogu reći da sam neke od najtežih trenutaka u životu prošao s bratom i zato mi to puno znači“, kazao je Ante grcajući u suzama. Najuzbuđenija bila je Barbara koja je počela skakati od sreće, a Josipa nije znala kako bi opisala svoje osjećaje. „Jedna nada i jedan vjetar u leđa. Znam da me podržavaju. Ovo nešto ovako je trebalo“, zaključila je. Na Staroj farmi, uz suze radosnice bilo je i smijeha. „Dragi Kiki, lijepo je vidjeti kad si nasmijan i zaljubljen! Slobodno nam dovedi sneju, ako je dobra tebi, valja i nama“, stajalo je u Kristijanovom pismu, na što se on slatko nasmijao. Iako je Kristijan prošloga tjedna pobjedom u mini dvoboju osvojio pismo obitelji, ovo ga je još samo dodatno učvrstilo. „Mislim da bi mogao izdržati do kraja“, uvjereno će Kristijan. Jasmini je pisala sestra koja ju je podsjetila na ono što su ih učili roditelji, da je najvažnije biti čovjek. „Ovo pismo mi je dalo još veću svrhu da ostanem ovdje. Sad pogotovo ni u jednom trenutku ne želim izaći van!“ čvrsto je kazala Jasmina.


Koliko zapravo zeleni certifikat znači prilikom prodaje namirnica na Sajmu, još jedanput se uvjerila zelena zajednica. Budući da su zbog nečiste sobe za sluge ostali bez zelenog certifikata, na Sajmu su Gazdarica Daniela i Darko zaradili samo 60 dukata, dok su Gazda crvene zajednice Goran i njegova pomoćnica Barbara s certifikatom zaradili duplo više – 120 dukata. „Ljuta sam sama na sebe. 60 dukata nije baš puno, evo kupit ćemo stvari koje su nam najosnovnije“, bila je ljuta Daniela, a s njom je ljutnju dijelio i Darko koji je zaključio: „Ovo je najlošiji tjedan do sad i to sve zbog njih što nisu čistili svoju sobi!
Na Sajmu su Gazde upoznali gospođu Maricu koja ih je naučila kako izrađivati svijeće. „To stvarno nije teško. Mislio sam da će trebati više živaca, ali samo treba parafin otopiti“, komentirao je Goran, a za sljedeći Sajam obje zajednice morat će sami izraditi svijeće.


Po povratku sa Sajma Gazdarica Daniela održala je farmerima bukvicu. „Ne želim idući tjedan da se tako nešto desi. Želim da radimo svi skupa. Ako popustimo, crvena zajednica je pobijedila. Više nema upuštanja“, Kako je i sama kazala, njezin stil upravljanja zajednicom je čvrst i strog, premda se zajednica s takvim pristupom nikako ne slaže. Kristijan je priznao kako je njezina reakcija bila pretjerana, a najogorčenija bila je Jasmina. „Ne dozvoljavam nikakvo izderavanje na sebe i povisivanje tonova, a ni agresivnost. Ako je mogu ja umanjiti kao jako dominantna osoba, onda je možeš i ti kao jedna Gazdarica“, izjavila je Jasmina i dodala: „Zbog tog sam načina pobjegla iz crvene zajednice i ne želim da mi to predstavlja problem i ovdje. Deračina, izderavanje, nametnuta vlast i to. Bolje joj je da bude malo blaža prema nama, ipak smo mi obitelj.


Farmeri su dan također proveli vježbajući. Međutim, dok ih je Mario trenirao, Tomislav je u jednom trenutku primijetio da su konji počeli bježati u šumu te je ostavio vježbanje i krenuo trčati za njima. Iz prvog pokušaja nije ih uspio pronaći, a kasnije mu se u potrazi pridružio Mario. Za razliku od njega, farmeri crvene zadruge nisu željeli Tomislavu pomoći tražiti konje. „Neka on sam dobije kaznu. Oni su njemu rekli da su konji njegova briga, a ne naša", izjavio je Goran. Nakon dužeg traženja, konji su ipak pronađeni te vraćeni u štalu. „Ja i Mario smo dali sve od sebe, hodali smo po mraku u šumi iako sad po šumi ima veprova, lisica. Nije ti baš svejedno“, komentirao je Tomislav i dodao: „Meni su konji drage životinje. To su plemenite i drage životinje koje ja obožavam i meni je konj smirenje. Meni je konj terapija. U njemu vidim sve. I kad ga jašem i kad ga kad ga češljam i hranim, to radim sa zadovoljstvom i sa srcem".


Iako su im kreveti još uvijek razdvojeni, nakon što su legli u krevet, Tomislav je uhvatio Barbaru za ruke i šapnuo joj: „Dok ja tebe imam, ja se ne moram ničega bojati!“

Osim na službenoj stranici Farma, omiljeni show pratite od 0-24 sata na OYO te na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju