Znate li koja je najpoznatija riječka poštapalica?

Legendarni Korzo Riječani nazivaju svojim dnevnim boravkom. Ovdje se svakodnevno vode ćakule, susreću poznanici i ispija kava.

Naša gošća, rođena Riječanka i licencirani turistički vodič, najbolje poznaje svoj grad. Govori kako su Riječani vrlo ležerni i otvorena uma, a karakterizira ih prihvaćanje različitosti.

Otkrila je kako njezin grad ima pet godišnjih doba. Peto godišnje doba čini poznati riječki karneval koji odiše šarenilom i pozitivnom energijom. Taj najšareniji dan u godini privlači rijeke ljude u grad i tjera sivilo i kišu, koja je u ovom gradu gotovo svakodnevna pojava.

Jedno od cool mjesta u gradu svakako je 'Šta da?', trgovina-suvenirnica koja će vam omogućiti da dašak Rijeke uvijek nosite sa sobom. Riječani su diljem Hrvatske, tvrdi naša sugovornica, poznati po svojoj poštapalici 'Šta da?'. Bila je to odična ideja za izradu suvenira poput majica, torbi i brojnih drugih predmeta za koje se svi odlučuju pri kupnji poklona.

Riječki Korzo spoj je boja, mišljenja, tračeva i kulture. Ovo je mjesto na kojem turisti mogu dobiti uvid u urbani način života domaćih. Riječki način života sastoji se od ispijanja neplanskih kava, šetnji po Korzu i večernjih druženja u barovima i restoranima.

Ovaj najkišovitiji grad u Hrvatskoj prošle je godine po količini padalina nadmašio čak i London!

Nove uzbudljive turističke priče emisije 'CoolTurist' pratite subotom na Novoj TV, a nedjeljom na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju