Meri Goldašić odnijela pobjedu

Prva večera i upoznavanje ekipe u novom tjednu 'Ribe na torti' odlično je prošlo, a za svoja vege jela te izmijenjeno predjelo kojima je probio led, Neven Aljinović Tot osvojio je 18 ribica.  

Prije početka kuhanja Neven je iskreno priznao da nije spretan kuhar iako je završio ugostiteljsku školu, no život ga je vodio drugim putevima. Bez obzira na nedostatak iskustva u kuhinji pripremio je meni po svojoj mjeri – zdrava večera puna voća i povrća u tri slijeda.

Nakon avanture života – sudjelovanja u 'Survivoru' – magistar kineziologije Goran Špaleta otisnuo se ka drugim izazovima, prihvativši kulinarske i domaćinske izazove u showu 'Riba na torti'. No, iako se isprva predstavio kao potpuno neiskusni domaćin, servirao je večeru za koju je osvojio visokih 19 ribica i tako preuzeo vodstvo.

Domaćin je za predjelo servirao carpaccio od kozica koji su gosti slasno smazali, osim Ivana koji je prvi put probao to jelo. Brudet je servirao za glavno jelo, dok je desert lukavo pripremio dan ranije, no ideja mu je propala jer je u Pažaninovom izazovu izvukao desert – mascarpone kremu s cimetom i narančama.

Sredinom tjedna, ekipu 'Ribe na torti' je u svom domu ugostila pjevačica Alena Nezirević – Anezi. Uz ugodnu atmosferu i ukusna jela ekipu je najviše oduševila gostom iznenađenja. Pozvala je Ibricu Jusića te s njim izvela duet 'Ima dana kao da ih nema'. 

Uz pomoć prijateljice, Anezi je za predjelo pripremila tri vrste brusketa. Za glavno jelo planirala je pripremati maneštru, specifično istarsko jelo, no tu je Pažanin upleo prste te je zbog njegovog izazova morala promijeniti glavno jelo. Tako je umjesto maneštre dobila zadatak pripremiti pašticadu od tune koju Anezi nikad prije nije kuhala.

Glavni vokal Sinova ravnice i punokrvni Slavonac Ivan Uzelac ušao je u ulogu domaćina te imao želju pripremati mesnu večeru, nakon cijelog tjedna ribljih specijaliteta. No realizaciju zamišljene večere poljuljao je chef Pažanin zadavši mu drugačiji izazov. Naime, Ivan je dobio zadatak za predjelo napraviti kozice na buzaru koje nikad prije nije kuhao.

Veselom atmosferom i ukusnom hranom Ivan je osvojio 20 ribica te se pozicionirao na visoko prvo mjesto koje dijeli s Anezi. Osim Pažaninove intervencije u predjelu, domaćin je servirao mesne okruglice s punjenim šampinjonima za glavno jelo te cheesecake u čašama za desert.

Nakon tjedna dobre hrane i još bolje zabave, finalnu večeru u ovotjednom izdanju 'Ribe na torti' pripremala je Meri Goldašić, bivša natjecateljica 'MasterChefa', influencerica i poduzetnica koju mnogi prepoznaju i po šarolikom sadržaju na društvenim mrežama. Rezimirajući cijeli tjedan, na kraju večeri otkriveno je da maksimalni broj bodova imaju Anezi, Ivan i Meri kojoj je ekipa jednoglasno prepustila titulu pobjednice. 

Ekipu je Meri usrećila menijem u tri slijeda, uz jednu Pažaninovu intervenciju – izmjenu glavnog jela.

U anketi nam otkrijte tko je ovoga tjedna bio vaš favorit: 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju