Umjetnička djela nisu bila samo na tanjuru

Druga ovotjedna domaćica, Lara Demarin, pobrinula se da njezini gosti s večere odu zadovoljni i s osmijehom na licu. Za nju je stvaranje dobre atmosfere i zabave ključno, stoga je osim večere po Pažaninovu receptu pripremila i male poklone za svoje goste. Nakon večere, pripremila je neočekivanu igru crtanja koja je iznjedrila prave umjetničke kreacije te osvojila visokih 19 bodova.

No, poput svoje imenjakinje iz prethodne epizode, i Lara se susrela s izazovom. Morala je zaboraviti na svoj originalni meni i kreativne ideje te je umjesto toga pripremala jela prema Pažaninovim receptima koje je izvukla iz koverte. Za predjelo je pripremila krem juhu od gljiva, za glavno jelo tingulet od kokoši, a za desert zapečene palačinke sa sirom. Jedina prilagodba bila je za Marie, vegetarijanku, kojoj je poslužila pečene paprike i žgance umjesto glavnog jela.

„Glavno jelo izgleda dobro, ali izgleda mi opet kao da ću malo ostati gladna danas“, poručila je Marie, dok je Zvonimir drugačije procijenio: „Mislim da se Marie malo bolje danas najela jer je bilo četiri komada paprike i onaj komad žganaca, i bila je krem juha koja je zasitnija“.

Igra crtanja na red je došla prije deserta. „Kad sam vidio flomaster i papir obradovao sam se, dugo nisam crtao, volim crtanje tako da pretpostavio sam da će biti nešto dobro“, opisao je David. No, to nije bilo obično crtanje, nego uz vremensko ograničenje – kad vrijeme iscuri, crteži se mijenjaju i dodaju sljedećoj osobi. Tako su nastale prave kreacije koje su natjecatelji nazvali timskim radom.

„Druženje, gostoprimstvo, hrana, zabava – čista petica! Tako da ja bih Lari zaista od srca dao pet ribica“, ocijenio je David ovu večeru, a s njim su se složili Lara i Zvonimir, dok je Marie malo promijenila poredak: „Glavno jelo je opet malo nezgodno ispalo za mene, ali je desert bio jako fin i zato dajem četiri ribice“. Uz te ocjene, Lara Demarin osvojila je visokih 19 ribica, od maksimalnih 20 te zauzela prvo mjesto na ljestvici.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju