Na Svjetski dan slobode medija održana je svečana dodjela HND-ovih nagrada za najbolje novinarske radove u 2021. godini.

 Reporterka Provjerenog Nove TV, Ana Malbaša, jedna je od dvije dobitnice nagrade Marija Jurić Zagorka za televizijsko novinarstvo. Ana je nagrađena za prilog o malverzacijama sa zemljištem na Braču. Priča je nakon emitiranja u emisiji Provjereno dobila i svoj pravni epilog.

''Mislim da ova nagrada nije samo moja već i kolege snimatelja Kristijana Jantona koji je snimio trenutke u ovoj reportaži. Trebalo je imati hrabrosti kad doživite ovakve verbalne napade. Ovo je i nagrada cijele redakcije Provjerenog, koju svaki četvrtak donosi priče. Drago mi je da su u ovom slučaju institucije odradile posao.'', rekla je Ana Malbaša.

U obrazloženju žiri je naveo kako je Ana Malbaša svojom reportažom upozorila na jedan od najvećih problema društva – korupciju, te svojim novinarskim instinktom, upornošću i hrabrošću, a pritom poštujući sva pravila struke, slučaj dovela do pravnog epiloga.


Za nagrade Hrvatskog novinarskog društva za 2021. godinu konkuriralo je 149 kandidata u devet kategorija. U kategoriji najzapaženijih novinarskih radova Marija Jurić Zagorka primljeno je 100 kandidatura: za nagradu za pisano novinarstvo njih 10, za radijsko 14, internetsko 34, a za televizijsko novinarstvo u kojem je slavila Ana Malbaša rekordan broj od 42 prijave.

Čestitamo Ani!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju