Barišić je osvojio nagradu tjednika Lider za niz priloga na temu gospodarstva prikazanih u emisiji „Provjereno“.

 Za svoje novinarske radove na temu gospodarstva, objavljene u emisiji „Provjereno“, reporter „Provjerenog“ Mato Barišić danas je nagrađen godišnjom Liderovom nagradom „Hrvoje Mateljić“. Na dodjeli koja se održala u Hrvatskom novinarskom društvu bodrili su ga i kolege iz redakcije „Provjerenog“ te urednica Ivana Paradžiković.

„Iznimna je čast kada te nagradi struka. No, najveća je nagrada povjerenje naših gledatelja i svih onih koji su stali pred kamere „Provjerenog“ i omogućili nam da ispričamo njihove priče – od onih koji su deložirani do onih koji su prevareni, bilo nesavjesnim ponašanjem pojedinaca bilo ignoriranjem sustava. Velika hvala svima njima, ali i mojim kolegama, urednicima, snimateljima i montažerima koji su mi svakodnevna podrška“, rekao je Mato Barišić.

Barišić je nagrađen na temelju priloga kojima je ukazivao na gospodarske probleme, poput onih kojima je istražio zašto su određene obitelji deložirane iz svojih domova, kako funkcioniraju prevare potrošača od strane sumnjivih opskrbljivača električnom energijom, zašto se u općini Čeminac poljoprivrednici žale na visoke namete i tko je odgovoran za divlje konje u Sunji koji stanovnicima uzrokuju velike probleme i štete.
Liderova nagrada, utemeljena u znak sjećanja na prerano preminulog kolegu, novinara Hrvoja Mateljića, ove se godine dodijelila u 3 kategorije: za najbolje novinske priloge o gospodarstvu objavljenje u tiskanom ili digitalnom mediju, za najbolje novinarske radove o gospodarstvu emitirane u elektroničkim medijima (radio ili TV) i za najbolje radove o gospodarstvu mladog novinara do 29 godina. Cilj nagrade je odati priznanje novinarima koji ustraju na visokokvalitetnom i analitičkom novinarstvu.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju