''Ova nagrada znači mi jako puno, posebno zato što je priznanje došlo direktno od struke.''

Sportski reporter Nove TV Marko Šepat dobitnik je nagrade Hrvatskog zbora sportskih novinara za najboljeg sportskoga novinara 2023. godine. Njegov rad u prošloj godini posebno je obilježilo praćenje događaja nakon huliganskih nereda u Ateni, odakle je Šepat u javljanjima uživo za Vijesti i Dnevnik Nove TV gledateljima kontinuirano donosio najnovije i provjerene informacije iz Grčke. Uz to, Šepat se istaknuo i brojnim izvještavanjima s najvećih sportskih događaja, zanimljivim intervjuima, a uspješno je i debitirao u ulozi komentatora nogometnih utakmica, čime je dokazao svoju novinarsku svestranost i dubinsko poznavanje najraznovrsniijih sportskih tema.

„Ova nagrada znači mi jako puno, posebno zato što je priznanje došlo direktno od struke. Profesionalna 2023. godina bila je jako sadržajna i intenzivna i donijela je puno pozitivnih trenutaka. Pamtit ću je po svom komentatorskom debiju na utakmicama Vatrenih, ali vjerojatno ju je najviše obilježio neočekivano izazovan teren u Ateni u kolovozu. Onaj nemili događaj pokazao je i drugu, manje lijepu stranu novinarstva, no i to je ponekad dio posla“, rekao je Šepat i dodao: „Velike zasluge idu kolegi snimatelju Ivanu Obertliku, koji je prošao tu Atenu skupa sa mnom i bio prava podrška u svakom smislu. Zahvalio bih se mojoj urednici Ana-Mariji Vuković na povjerenju koje mi daje i kolegama “sportašima” od kojih sam, u svoje četiri godine na Novoj TV, najviše naučio. Hvala i svim urednicima i kolegama novinarima iz redakcije Dnevnika te posebno onim ljudima iza “kamere” - našim snimateljima, producentima, organizatorima, montažerima - koji su jednako važan faktor i omogućuju nam da svoj posao radimo što kvalitetnije. Nagrada HZSN-a definitivno je dodatni motiv da ovaj posao nastavim raditi odgovorno, predano i s puno strasti.“

Nagrade su dodijeljene u ponedjeljak, 4. ožujka na svečanosti HZSN-a u Kristalnoj dvorani zagrebačkoga hotela Westin. Čestitamo kolegi Marku Šepatu na zasluženoj nagradi.

 

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju