Ova jela bila su podjednako dobra i oba su osvojila nagradu! Iskušajte nove recepte iz 10. epizode Moja mama kuha najbolje!

Tim Biljana i Mak „Torta od sira mame Biljane“

Biskvit:
~200g petit beure keksa (usitniti ih)
~120g rastopljenog margarina
~2 žlice šećera u prahu
~žlica cimeta u prahu
Navedene namirnice pomiješati i od njih napraviti podlogu za kolač, te ostaviti u hladnjaku.

Krema:
~500g svježeg sira
~0,5l vrhnja za šlag
~150g šećera u prahu
~sok od 1 naranče
Od vrhnja napraviti šlag, dodati šećer i sir, te sve preliti preko podloge.

Nadjev:
~300g zamrznutog šumskog voća
~80ml vode
~2 žlice gustina
~150g šećera
Sve sastojke prokuhati, rashladiti i preliti preko kolača.


Tim Snježana i Dolores „Ledene jabuke mame Snježane“


Sastojci:
~20 dag petit beurre keksa
~1 kg jabuka
~2 pudinga od malina
~šećer, 2 šlaga u vrećici
~voda.


Priprema: Kekse složimo na dno protvana, a jabuke skuhamo u litri pošećerene vode, te ih potom procijedimo i poslažemo po keksima. Od kompota napravimo puding koji prelijemo preko jabuka, te kada se ohladi, stavimo šlag.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju