Isprobajte polpete iz pećnice te bakalar bianco i riblju juhu!

Propuštene epizode showa pogledajte na Nova Plus

Pobjednički tim Vjekica i Domagoj u prvoj su epizodi showa pripremili:


„POLPETE IZ PEĆNICE“



Sastojci:
~mljeveno meso
~luk
~češnjak
~bosiljak
~origano
~peršin
~sol
~papar
~pelati
~tikvice
~paprika
~jaje
~maslinovo ulje
~krušne mrvice
~trapist i feta sir


Postupak:
Naribati tikvicu, sitno narezati papriku, luk, češnjak i peršin. Sve sastojke pomiješati s mljevenim mesom i dodati jaje i začiniti. Od toga napraviti polpete i uvaljati ih u mrvice. Ispeći polpete u maslinovom ulju.

U tavi u kojoj su se pekle polpete ubaciti nasjeckanu rajčicu, bosiljak, origano, sol i papar te malo pirjati. U tu smjesu ubaciti ispečene polpete i staviti u pećnicu da se zapeku. Kad je gotovo staviti na to festa sir i trapist i ponovno malo zapeči u pečnici. Uz to poslužiti pire krumpir ili rižu.
 

Recept tima Darja i Luciana

BAKALAR BIANCO I RIBLJA JUHA



Sastojci:
~Maslinovo ulje
~kapula
~luk
~peršin
~sol
~papar
~fileti bakalara
~½ kg krumpira
~rajčica
~riža


Postupak:
Bakalar skuhati u vodi. Za to vrijeme nasjeckati kapulu i propirjati na maslinovom ulju. Na to dodati rižu i krumpir na kockice. Zaliti s vodom od bakalara te se napravi juha. Dodati sjeckani peršin na kraju. U vodi gdje se kuha bakalar dodati i krumpir. Kad se to skuha izliti ostatak vode koji nije završio u juhi i smiksati mikserom uz dodavanje maslinovog ulja. Dodati maslinovog ulja te papar pri serviranju.

Više o showu Moja mama kuha najbolje potražite na punkufer.hr  

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju