Isprobajte nove recepte!

Tim Natalija i Bruno kuhali su „Cordon Blue“

Sastojci:
~kare
~šunka
~sir (Gauda, ementaler ili podravec)
~sol
~papar
~mlijeko
~limun
~ulje
~jaja
~brašno
~krušne mrvice
~maslac

Priprema:
Šnicle izrezati tako da ih možemo poslije puniti. Istući meso (da izgleda kao krila leptira) i posoliti. Napuniti šnicle sa šunkom i sirom. Panirati prvo u brašno, pa u izmučena jaja i na kraju u krušne mrvice. Staviti peći na tavicu u kojem smo prije zagrijali ulje. Peći dok ne porumene.
Prilog pire krumpir - krumpir oguliti, narezati na kockice, kuhati dok ne omekša. Kad je skuhan ocijediti posoliti i u vrući krumpir dodati maslac i mlijeko te zdrobiti da dobijemo glatku smjesu.

Tim Sanja i Martina kuhale su „Kelj čušpajz s faširancima“

Sastojci:
~mljeveno meso
~kelj
~krumpir
~jaje
~oštro brašno
~sol
~papar
~češnjak
~slatka crvena paprika
~rajčica u tubi


Priprema:
Krumpir očistiti i narezati na kockice i staviti kuhati, u to narezati kelj te začiniti. Kad se kelj i krumpir omekšaju u to staviti rajčicu u tubi te zgusnuti s mješavinom brašna i vode. Kuhati dok se ne zgusne.
U faširano meso stavimo jaje, crvenu papriku,češnjak, te sol i papar i dobro izmiješamo. Napravimo od smjese faširance koje prije pečenja uvaljamo u brašno te stavimo peći na tavicu u kojoj smo prije zagrijali ulje.


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju