Recept za francusku i rusku salatu!
24.12.2015 / 10:21 / Zanimljivosti
Mama Biljana i sin Mak već su stari lisci u našoj kuhinji pa su tako i ovaj put odnijeli pobjedu!
Više o showu Moja mama kuha najbolje pratite na punkufer.hr, a propuštene epizode showa pogledajte na Nova Plus
Tim Biljana i Mak „Francuska salata i punjeni odresci mame Biljane“
Francuska salata
Sastojci:
~Krumpir
~mrkva
~grašak
~kiseli krastavci
~majoneza
~kiselo vrhnje
~limun ili ocat
Priprema: Tvrdo skuhati jaja, mrkvu, krumpir narezati na sitno i skuhati u slanoj vodi zajedno s graškom. Kisele krastavce narezati na kockice. Kada se jaja i povrće skuhaju, ohladiti i sve sastojke smiješati zajedno u zdjeli, te dodati majonezu i kiselo vrhnje, a po želji dodati ocat ili limun.
Punjeni odresci
Sastojci:
~Svinjski kare
~pršut
~blitva
~rikota sir
~šampinjoni
~maslinovo i suncokretovo ulje
~bijelo vino
~sol
~papar
Priprema: Odreske istući što tanje, na njih staviti pršut, malo prokuhane blitve i rikota sira. Zarolati, pričvrstiti čačkalicom i ispeći na tavi. Ispečeno meso staviti sa strane, a na masnoći od pečenja kratko dinstati narezane šampinjone.
Tim Jadranka i Antonio „ Ruska salata i punjena jaja mame Jadranke“
Ruska salata
Sastojci:
~mrkva
~krumpir
~grašak
~jaja
~kiseli krastavci
~majoneza
~kiselo vrhnje
~šunka
Priprema: Tvrdo skuhati jaja, mrkvu, krumpir narezati na sitno i skuhati u slanoj vodi zajedno s graškom. Kisele krastavce i šunku narezati na kockice. Kada se jaja i povrće skuhaju, ohladiti i sve sastojke smiješati zajedno u zdjeli, te dodati majonezu i kiselo vrhnje.
Punjena jaja
Sastojci:
~6 jaja
~10 dkg suhog mesa (šunke, slanine)
~nasjeckani peršin
~papar
~pola vrećice parmezana
~3 dkg senfa
~10 dkg maslaca
Za umak:
~2 kisela vrhnja
~1 majoneza u vrećici
~sjeckani vlasac (može i suhi)
Priprema: Tvrdo skuhati jaja, oguliti ih i izvaditi žumanjak. Žumanjak pomiješati sa sitno narezanim suhim mesom, peršinom, paprom, parmezanom, senfom i maslacem te napuniti jaja. Zamiješati umak i zajedno poslužiti s jajima.