U prvoj epizodi „Survivora“ kandidati se suočili s prvim timskim izazovima, a dok je pobjednički tim slavio zbog osvojene nagrade, u gubitničkom timu pale su prve suze.

 U izazovu za zagrijavanje – koji je od timova zahtijevao da u što kraćem vremenskom roku doplivaju od broda do otoka – pobjedu su izborili Niggor, Maša, Mina, Vladimir, Branko, Milica, Nađa, Stefan, Ivona i Stevan, odabravši tako crvenu kao boju svog tima.

 

 

Gubitničkom timu pripala je plava boja, a presudnu ulogu u izazovu imala je Ivana Banfić koja je svoj tim usporila zapevši u plićaku iz kojega ju je izvukao kandidat Roko. „Ja ću se iskupiti svojim iskustvom i znanjem recimo oko vatre, oko tehničkih stvari u prašumi i oko izrade nastambi – to sve znam raditi“, poručila je Ivana preuzevši odgovornost za slabiji rezultat svog tima, a priliku za iskupljenje dobila je i brže nego što se nadala jer se pred kandidatima već našao vodeni poligon kao dio drugog, još zahtjevnijeg izazova. No nekima je već i prvi zadatak u kombinaciji s paklenom dominikanskom vrućinom bio prezahtjevan, pa je tako kandidatkinja Sanja morala uzeti predah uz liječničku pomoć prije drugog izazova koji se sastojao od vodenog poligona, kopnene prepreke i slagalice.

Cilj drugog izazova bio je osvajanje nagrade koja je uključivala predmete za izradu skloništa, kao što su sjekira, pila, čekić i čavli, te vatru koja je kandidatima vjerojatno najvrjedniji faktor za vrijeme boravka na nepoznatom otoku gdje temperatura tijekom noći znatno pada.

Iako je natjecanje bilo neizvjesno do samog kraja, crveni je tim prvi skupio osam bodova koji su bili potrebni za pobjedu te tako osvojio prednost nad suprotnom ekipom i vrijednu nagradu koja im je olakšala brige oko prve noći na otoku. S druge strane, pobjeda koja im je izmakla za dlaku ili strah od toga što će im donijeti hladna noć bez vatre i skloništa, naveli su kandidata Roka iz gubitničkog tima da pusti suzu za propuštenom prilikom. Posebno se istaknula i Sanja koja je skupila snage, pokazala borbeni duh te na kraju osvojila bod za plavi tim i dokazala da u Survivoru nema predaje.

„Ovo je bila stvarno prava epsko-lavovska borba. Ovo nije jednostavno - ovi uvjeti, ovo sunce... Imali smo liječničke pomoći i suze, ali ni u jednom trenutku nismo odustali“, rekao je Mario Mlinarić, čestitavši crvenom timu na zasluženoj pobjedi, te dodao: „Crveni tim, vi znate što ste zaslužili i koja vam je nagrada – vatra koja život znači. Vi ćete se večeras grijati, a plavi tim će noć u džungli provesti u mraku“.

Pred kandidatima je duga noć, a kako su se snašli doznajte već u idućoj epizodi „Survivora“ na Novoj TV! Propuštenu epizodu pogledajte besplatno na novatv.hr

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju