Najgledanija televizijska kuća u Hrvatskoj ponovno postavlja trendove - analize najatraktivnijeg sportskog sadržaja bit će gledateljima prikazane u najmodernijoj svjetskoj 3D tehnologiji.

Povodom nadolazećih utakmica hrvatske nogometne reprezentacije Nova TV je svojim gledateljima pripremila jedinstveni vizualni doživljaj koji do sad nije viđen na ovim prostorima. Osim najvažnijih i najrelevantnijih informacija te prikaza atmosfere sa stadiona u nadolazećim utakmicama hrvatske nogometne reprezentacije, Nova TV će na svojim kanalima gledateljima i dalje donositi i stručne analize poznatih nogometnih stručnjaka, potpomognutih najmodernijim tehnologijama u praćenju sportskih sadržaja. Od sada će gledatelji Nove TV moći vidjeti još atraktivniju analizu igre i taktika uz pomoć najnaprednije 3D tehnologije, koja će približiti sve detalje i statistike utakmica i prikazati virtualne Vatrene u stvarnim dimenzijama.

U utorak su u Dnevniku Nove TV prvi put u Hrvatskoj premijerno predstavljeni inovativni 3D skenovi igrača hrvatske nogometne reprezentacije, koji su skenirani najmodernijom tehnologijom i sada precizno prikazani u visokoj kvaliteti u 3D-u. Trodimenzionalno skeniranje je proces analiziranja objekta u okruženju iz stvarnog svijeta s kojim se prikupljuju svi potrebni podaci o njegovom stvarnom obliku i izgledu, koji će u ovom slučaju gledateljima olakšavati prikaz te analizu igre i situacije na terenu.„Pomoću 3D scan tehnologije omogućit ćemo našim gledateljima prikaz svih igrača hrvatske reprezentacije kao vjerne trodimenzionalne reprodukcije u našem studiju kroz dodane analize nadolazećih utakmica hrvatske nogometne reprezentacije u kvalifikacijama za Europsko nogometno prvenstvo 2020. godine“, izjavio je Goran Bortas, voditelj odjela produkcijske grafike na Novoj TV.

Da Nova TV postavlja trendove na ovim prostorima, govori i činjenica kako su gledatelji još prošloga ljeta za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji mogli vidjeti najatraktivnije taktičke analize utakmica. One su izrađene zahvaljujući tehnologiji proširene stvarnosti za digitalnu rekonstrukciju ključnih trenutaka utakmica, u obliku jedinstvenog prikaza igrača koji, u stvarnom prostoru na zaslonu osjetljivom na dodir, trče, dodaju loptu ili zabijaju golove. Atraktivne taktičke analize prepoznala je i struka, koja je Novoj TV dodijelila zlato u kategoriji 'Technical High Quality' nagrade Venice TV Award te ulazak u finale u kategoriji 'Virtual reality initiative of the year' prestižne međunarodne nagrade 'Content innovation awards'.

Vatreni će u subotu, 8. lipnja, s početkom u 15 sati, igrati protiv Walesa u Osijeku, a tri dana kasnije će još u Varaždinu odigrati i prijateljski dvoboj protiv Tunisa. Obje utakmice gledatelji mogu pratiti u prijenosu uživo na Novoj TV i portalu GOL.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju