Prva je to od tri utakmice koje će Hrvatska u sklopu kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru odigrati u rujnu

Nakon turbulentnog Europskog prvenstva koje je za našu reprezentaciju završilo ispadanjem u osmini finala protiv Španjolske, Hrvatska s prvim danom rujna nastavlja s borbom za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. u Kataru.

Nakon tri odigrana kola kvalifikacija Vatreni su na vrhu skupine H, sa šest osvojenih bodova, a u mjesecu pred nama očekuju ih tri napete utakmice protiv najboljih protivnika iz skupine. Sve kvalifikacijske utakmice će se prenositi izravno na Novoj TV i portalu gol.hr, gdje će ih voditi i komentirati dobro poznata i uigrana televizijska lica i gosti.
Prva utakmica koju će Dalićeva momčad odigrati u rujanskom ciklusu bit će ona protiv Rusije i to u srijedu, 1. rujna u Moskvi. Uvodna emisija starta u 20 sati, odmah nakon Dnevnika Nove TV, a voditelju Milanu Stjelji u studiju će se pridružiti sada već standardni komentatorski dvojac – Aljoša Vojnović i Robert Jarni. Samu utakmicu komentirat će Saša Lugonjić, a nogometne fanove razveselit će i informacija da legendarne reportaže Vlada Bobana i Stipe Antonijevića, koje su tijekom europskog prvenstva oduševljavale publiku, dobivaju svoj nastavak i tijekom prijenosa kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

„Osim što će Hrvatska u rujnu igrati protiv najboljih suparnika u grupi, tri rujanske utakmice bit će posebno zanimljivo pratiti i zbog iznenađujućeg popisa izbornika Zlatka Dalića na koji nije uvrstio čak sedmoricu igrača koje je vodio na ovoljetni EURO. Među njima su i neka super poznata imena poput Šime Vrsaljka, Ante Rebića, Josipa Brekala i Brune Petkovića. Izbornik je očito odlučio krenuti u potpuno drugačijem smjeru, a rezultati u ovim izrazitom važnim utakmicama pokazat će što ova „nova Hrvatska“ može“, komentirao je Milan Stjelja i dodao: „Kroz ove tri godine, koliko prenosimo utakmice reprezentacije, pokazali smo i dokazali s kolikom strašću uživamo pratiti naše Vatrene. Kod nogometne reprezentacije je specifično to što ju prati praktički cijela Hrvatska, a nama novinarima to znači da se obraćamo najširoj mogućoj publici i trudimo se da svatko u našim emisijama pronađe nešto za sebe. Posebnost ovog razdoblja pred nama jest to što ćemo odsad, u sklopu uvodnih emisija, imati i svojevrsnu malu „rubriku“ - dio koji samostalno uređuju kolege Vlado Boban i Stipe Antonijević. Sa svojim informativno-humorističnim predstavljanjem reprezentacija tijekom EURO-a zaista su oduševljavali i sada se veselimo njihovim reportažama i u sklopu kvalifikacija.“

Nakon prijenosa utakmice, Nova TV donosi i nastavak studijske emisije s prvim komentarima i dojmovima trenera Dalića i reprezentativaca, kao i iscrpnu analizu igre koju su pokazali na terenu.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju