Najnagrađivanija redakcija u Hrvatskoj u novu sezonu kreće 7. rujna na Novoj TV

Emisija 'Provjereno', koja slovi kao sinonim borbe za pravdu, nakon ljetne pauze 7. rujna vraća se na male ekrane i to u svojoj 17. sezoni.

''Jako smo uzbuđeni i sretni što ponovno ulazimo u dnevne boravke naših dragih gledatelja. Naša misija ostaje i dalje ista – propitkivati, istraživati, donositi istinu, ukazivati na probleme u društvu i inzistirati na rješenjima istih te ukazivati na nepravdu, posebice onih čiji se glas ne čuje. U novu sezonu krećemo s velikom žarom i predanošću, jer vjerujemo da svaka priča koju donesemo može potaknuti promjenu, a neizmjerna je sreća što nam je 16 godina brojno gledateljstvo dodatan vjetar u leđa.'', izjavila je voditeljica i reporterka, Ema Branica.

Redakciju, koja je najnagrađivanija u Hrvatskoj, predvodi Mato Barišić, a uz voditeljicu Emu Branicu, koja je ujedno i reporterka, sjajne priče koje mijenjaju društvo nabolje donose i Danka Derifaj, Maja Medaković, Barbara Majstorović Ivezić, Nikolina Cetinić, Ana Malbaša, a reportersko pojačanje u novoj sezoni je i Jelena Rastočić, dugogodišnja novinarka informativnog programa Nove TV.

''Dolazak u 'Provjereno' doživljavam kao korak naprijed u svojoj profesionalnoj karijeri i jedan novi izazov. Svojih proteklih petnaest godina provela sam u redakciji Dnevnika Nove TV, stvarajući dragocjeno iskustvo koje sada predstavlja čvrsti temelj za sve priče koje ću tek ispričati. Lijep je osjećaj biti dio tima koji donosi pozitivne promjene u društvu.'', izjavila je Jelena Rastočić prilikom svog pridruživanja timu najjače istraživačke emisije.

Ono što izdvaja emisiju 'Provjereno' je sposobnost da istražuje složene teme i publici pruži višeslojne perspektive. Tim 'Provjerenog' ulaže izuzetan napor u prikupljanje dokaza i intervjuiranja relevantnih svjedoka kako bi osigurao da priče ne služe samo kao informacije, već i kao temelj za značajne promjene. Kroz 16 sezona emisija je postala nezamjenjivim glasom za marginalizirane, često nečujne članove društva. Provjereno postavlja standarde visoke razine transparentnosti, istraživačke etike i iskrene predanosti istini. Njihova sposobnost da razotkriju kriminalne radnje, ukažu na nepravilnosti te ustraju na istini izdvaja ih kao primjer izvrsnog novinarstva koje služi općem dobru.

''Svi smo u pogonu, radimo ono što najbolje znamo i ono što volimo. Bit će tu priča koje će kao i dosad – šokirati, educirati, a prije svega informirati. Od toga – zašto se pogoduje moćnima, privatizira li se do kraja hrvatsko zdravstvo, zašto su građani bijesni na golemu državnu kompaniju koja ne obavlja usluge za koje je plaćena, bili smo u zatvoru – a zašto, saznat ćete. Snimili smo jednu od najkomičnijih influenserica koju prati stotine tisuća, ali i istražili – je li profit bitniji od zaštite maloljetnika od poroka. Ima i noviteta, od kolegice koja se pridružila našem timu, ali i nekih koje će gledatelji vidjeti početkom rujna.'', najavio je urednik emisije, Mato Barišić.

Provjereno, emisija koja doprinosi boljitku našeg društva, ponovno je na programu Nove TV od 7.rujna.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju