'Provjereno' Nove TV ovaj put na tajni zadatak povelo inspekciju!

'Provjereno' donosi nastavak priče o mreži prevaranata, koje su ovaj put uhvatili na djelu.

Večeras u emisiji 'Provjereno' gledatelji imaju priliku pogledati trenutak kada na dojavu novinarke Maje Medaković, koja je prerušena pratila tijek prezentacije, upada inspekcija Ministarstva zdravlja.


U glavnoj ulozi prezentatora, u ovom slučaju bio je Mađar, koji je imao i svog prevoditelja što dodatno potvrđuje ozbiljnost njihove pripreme. No, ovoga puta još lukavije. Na početku navode kako nisu liječnici: „Odmah da vam kažem, ja nisam liječnik... za to da se napravi jedno mjerenje, ne trebate biti liječnik... jer će uređaj to odraditi, a ja ću vama predati rezultate“, tvrdio je samouvjereno prisutnima, ali unatoč ograđivanju da nisu liječnici, nad okupljenima obavljaju preglede.


Iako je ekipa 'Provjerenog' ovaj put upala na prezentaciju druge tvrtke, špranca djelovanja je ista, što dokazuje raširenost problema.
Naime, prevaranti mame ljude na besplatno medicinsko savjetovanje, tvrdeći kako sve rade s dozvolama Ministarstva zdravlja i HZZO-om. Potom, a uglavnom se radi o starijim osobama, uručuju već pripremljene lažne rezultate i loše nalaze. Uz taktike zastrašivanja i teorije zavjera, uvjeravaju kako imaju rješenja za njihove probleme. Naravno, ukoliko od njih kupe skupocjene proizvode.


Ovaj scenarij na vlastitoj su koži očito osjetili mnogi jer su nakon prošlotjedne emisije uslijedili pozivi, mailovi, poruke onih koji su na prevaru nasjeli. Među njima je stigla i dojava o sličnom savjetovanju na drugoj lokaciji, na koje je otišla novinarka 'Provjerenog'.


Cijelu priču pogledajte večeras u novoj emisiji 'Provjereno'!
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju