Perica s Raba je Said Kešić!

Priča o Perici s Raba dobila je sretan završetak. Kišni čovjek bez identiteta koji se 36 godina nalazi u rapskoj psihijatriji je Sajid Kešić, koji je nestao prije 36 godina s područja Prijedora. Nakon što je na Novoj TV pogledala priču o jedinom čovjeku bez identiteta u Hrvatskoj, redakciji 'Provjerenog' javila se Halida Jakupović. Ona je bila uvjerena da je riječ o njezinom nestalom bratu Saidu, jer, kako je rekla, puno toga se podudaralo - od vremena nestanka, dobi, fizičkog izgleda sve do zdravstvenog stanja.

Novinar 'Provjerenog', Ivan Čorkalo, uzeo je njezin DNK uzorak i poslao ga na analizu. Isto tako, tek nakon što je emisija 'Provjereno' u predzadnjoj epizodi objavila priču, policija je od Halidine sestre Saide u Zagrebu također uzela DNK uzorak.

Analiza je pokazala da je Perica Matas, kako je interno nazvan u rapskoj bolnici, njihov davno izgubljeni brat. Obitelj Kešić je tako nakon gotovo četiri desetljeća traganja, uz pomoć 'Provjerenog' doznala za sudbinu svoga brata.

Ekipa 'Provjerenog' razgovarala je sa Saidovim sestrama Saidom i Halidom te bratom Nisvetom, koji su vijest dočekali s nevjericom. Ne mogu vjerovati da su nakon gotovo 40 godina pronašli svog izgubljenog brata. 'Presretan sam i uzbuđen, ali istovremeno i šokiran da smo napokon doznali gdje nam je brat.', izjavio je brat Nisvet. Sestra Halida vijest o pronalasku brata dočekala u Norveškoj gdje se vratila nakon jednomjesečnog odmora u rodnoj grudi. 'Stvarno smo uzbuđeni i sretni, sinoć nisam mogla oka sklopiti, kaže Halida, već gledamo kada ima prvi slobodni let za Hrvatsku.', oduševljeno je rekla Halida. Halidin suprug Husein sretan je zbog supruge, ali istovremeno brine i za njeno zdravlje jer je vijest dočekala u šoku. 'Ja sam zabrinut za suprugu, jer nedavno je doživjela teški infarkt i nakon ove vijesti joj je od šoka gotovo pozlilo.', kaže Husein.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju