700. izdanje Provjerenog!

 'Provjereno' Nove TV ovog četvrtka slavi svoje 700. izdanje. U 17 sezona, više od 700 emitiranih sati i gotovo 3000 istraženih tema, emisija koju od 2007. godine u prosjeku prati gotovo 400 tisuća gledatelja postala je i ostala sinonim borbe za pravdu. Redakciju, predanu otkrivanju istine, ukazivanju na nepravilnosti i mijenjanju društva nabolje, čine Ema Branica, Maja Medaković, Ana Malbaša, Danka Derifaj, Barbara Majstorović Ivezić, Jelena Rastočić i Nikolina Cetinić, predvođene urednikom Matom Barišićem.


„Čak i na papiru, 700 je golema brojka. U stvarnosti – pravi je to podvig, ali i uspjeh za cjelokupno novinarstvo u Hrvatskoj jer je Provjereno bilo i ostalo oaza istraživačkog novinarstva. Da teme koje smo obradili u ovih 17 godina pustimo u eter, trajale bi dvadeset dana neprekidnog programa. Mijenjali smo zakone, pomagali potrebitima, ukazivali na propuste, kriminalne radnje, educirali. Deseci najprestižnijih nagrada struke, ali i publike, slijevalo se svih ovih godina u ovu malu redakciju. No, od samih početaka, najvažnije jest bilo i ostalo – podrška i povjerenje naših gledatelja koji znaju da ćemo učiniti sve što je u našoj moći kako bismo ukazali na problem i dokazali činjenice“, rekao je Mato Barišić i dodao:


„Provjereno će uskoro biti punoljetno, no, entuzijazam, uzbuđenje i strepnja i dalje su tu. Svaka emisija, svaka priča je i dalje projekt u kojem svaki član naše redakcije daje sve od sebe. Ponosan sam što radim s kolegama koji su sinonim za kvalitetno novinarstvo – profesionalni, odgovorni i savjesni pojedinci koji su ovaj posao uvijek doživljavali kao poziv i koji nikada nisu posustali u želji da društvo u kojem živimo učine barem malo boljim.“


700. izdanje emisije donosi novi set zanimljivih tema pa tako istražuje ima li RH plan za integraciju sve većeg broja stranaca i friziraju li se liste čekanja u bolnicama pred izbore, a gledatelji će dobiti uvid i u zanimljiv eksperiment koji će otkriti koliko se naša percepcija savršenosti mijenja s godinama.

Izvor: UMTG, pružatelj podataka AGB Nielsen, 5.9.2007.-21.12.2023., CSHR%, 4+

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju