Najgledanija domaća istraživačka emisija ‘Provjereno’ ovoga četvrtka, 14. veljače obilježava 500. izdanje.

Tim se povodom okupila i novinarska ekipa emisije na čelu s urednicom i voditeljicom Ivanom Paradžiković, a koju čine Mato Barišić, Ema Branica, Ivan Čorkalo, Ana Malbaša, Kristian Došen i Maruša Stamać. Svakoga tjedna članovi ekipe vrijedno se pripremaju, temeljito istražuju, izlaze na teren i prikupljaju sve bitne informacije kako bi gledateljima donijeli uvijek nove priče, a pozitivne reakcije i povjerenje gledatelja nikada ne izostaju.


 

„Iznimno sam ponosna što smo u proteklih 500 emisija uspjeli u tome da javnost percipira 'Provjereno' kao sinonim borbe za prava diskriminiranih, obespravljenih i marginaliziranih u društvu, a našu ekipu kao uigran tim stručnjaka kojima je stalo do pozitivnih promjena. Javnost zna da ćemo zagristi i učiniti sve kako bismo opravdali njihovo pouzdanje. Iza nas su brojne potresne priče, političke i kriminalne afere koje smo razotkrili, ali i priče dobrih i inspirativnih ljudi. Nastavljamo na tom putu, uvijek ćemo dati sve od sebe, biti odvažni i nećemo popuštati sve dok ne dobijemo odgovore. S pričama naših sugovornika budimo se i idemo spavati, znamo da je na nama velika odgovornost i uvijek se veselimo kada se nešto pomakne, promijeni na bolje“, kaže urednica 'Provjerenog' Ivana Paradžiković.

Tijekom proteklih dvanaest godina uz svaku emitiranu emisiju prosječno je bilo više od 416 tisuća gledatelja*. Njihovo povjerenje u tim 'Provjerenog', kojem se iznova obraćaju kako bi im pomogli ispraviti nepravdu, prema riječima urednice predstavlja dodatan motiv i ohrabrenje za budućnost.

„Inspiracija i veliki poticaj za naredno razdoblje stvaranja Provjerenog ostaju upravo ljudi koji dižu svoj glas i pričaju svoje priče kako bi nešto istinski promijenili. Njihova zahvalnost ne može se opisati i to daje smisao svemu što radimo“, zaključuje Ivana Paradžiković.

U jubilarnom, 500. izdanju 'Provjerenog' Ivan Čorkalo obradit će temu problema hrvatskog zdravstvenog sustava, Mato Barišić razgovarao je sa Slovenkom koja čeka eutanaziju, Ana Malbaša istražila je pozadinu afere s lažnim diplomama, a Maruša Stamać pripremila je priču o devetogodišnjaku koji je upisao fakultet. Emisija je na rasporedu u četvrtak, 14. veljače u 22:30 na Novoj TV, a nakon emitiranja gledatelji je mogu pogledati besplatno i na internetskoj stranici novatv.hr.


*Izvor: AGB Nielsen
Period: 5.9.2007. – 7.2.2019.
Ciljna skupina: 4+

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju