Ne propustite hit akcijske filmske naslove ovog vikenda na Novoj TV i Domi TV u večernjem terminu!

SALT

(Salt), SAD, 2010., akcija

Redatelj: Phillip Noyce
Glume: Angelina Jolie, Liev Schreiber, Chiwetel Ejiofor, Daniel Olbrychski, August Diehl

Sadržaj: Evelyn Salt (Angelina Jolie) je tajna agentica CIA-e, koja se prisegom obvezala na dužnost i čast domovini. Nakon što je optužena da je ruski špijun, Salt se daje u bijeg kako bi očistila ljagu sa svog imena i napokon dokazala svoju odanost. Koristeći sve svoje vještine i godine iskustva koje je stekla kao tajni agent, ona mora pobjeći svojim progoniteljima i zaštititi svoju obitelj, ili će najmoćnija svjetska sila izbrisati svaki trag njezina postojanja. No, njezini su pretpostavljeni uvjereni da ona želi izvršiti atentat na predsjednika te se Salt utrkuje i s vremenom kako bi otkrila identitet pravog izdajice. Njezini napori da dokaže svoju nevinost još više produbljuju sumnju u njezine motive. Potjera za njom polako otkriva tajnu njezinog identiteta, no u zraku ostaje visiti odgovor na pitanje: 'Tko je zapravo Salt?'



CRNO SVITANJE

(Black Dawn), SAD, 2005., akcija

Redatelj: Alexander Gruszynski
Glume: Steven Seagal, Tamara Davies, John Pyper-Ferguson, Juian Stone, Roman Varshavsky

Sadržaj: Jonathan Cold (Steven Seagal) je CIA-in agent koji trenutno radi na sprječavanju trgoviee opasnim oružjem. Trgovci koje istražuje namjeravaju prodati nuklearnu bombu terorističkoj grupi u istočnoj Europi, no kada uhvate Coldova bivšeg studenta on se mora razotkriti. Sada Cold pod pravim imenom mora spasiti studenta te spriječiti prodaju nuklearnog oružja.



JAMES BOND 007: ŽIVI I PUSTI UMRIJETI

(Live and Let Die), Ujedinjeno Kraljevstvo, 1973., akcija

Redatelj: Guy Hamilton
Glume: Roger Moore, Yaphet Kotto, Jane Seymour, Clifton James, Julius Harris

Sadržaj: James Bond (Roger Moore) odlazi na novi zadatak u SAD kako bi nadzirao aktivnosti Mr. Biga (Yaphet Kotto), koji planira preuzeti zapadnu hemisferu tako što će sve ljude pretvoriti u ovisnike o heroinu. Bondu će u istrazi pomoći enigmatična i prekrasna Solitaire (Jane Seymour u svojoj prvoj filmskoj ulozi). Hoće li agent 007 još jednom spasiti svijet od nemilosrdnog zlikovca?

Pjesma iz ovog filma, 'Live and Let Die' koju su napisali Paul i Linda McCartney, nominirana je za Oscara 1974. godine.

Ovo je prvi film o Jamesu Bondu u kojem najpoznatijeg filmskog tajnog agenta tumači glumac Roger Moore.



CHARLIJEVI ANĐELI

(Charlie’s Angels), 2000., SAD, Njemača, akcija

Redatelj: McG
Glume: Cameron Diaz, Drew Barrymore, Lucy Liu, Bill Murray, Sam Rockwell

Sadržaj: Natalie (Cameron Diaz), Dylan (Drew Barrymore) i Alex (Lucy Liu), zajedno sa svojim zaštitnikom i poručnikom Bosleyem (Bill Murray), trebaju riješiti slučaj ubojstva. Taj slučaj je povezan s činjenicom da netko želi uništiti privatnost ljudi diljem svijeta, no želi i uništiti šefa Charlieja. Eric Knox (Sam Rockwell), osnivač Knox tehnologije je otet is svog ureda, a Charlijevi anđeli ga moraju pronaći. Charlijevi anđeli odmah posumnjaju da u svemu tome prste ima glavni rival Charlija, Rogera Corwina (Tim Curry).

Uloga Alex bila je prvotno ponuđena glumici Angelini Jolie koja ju je odbila. Kao glumačka imena koja bi trebala utjeloviti Charlijeve anđele spominjale su se i glumice Milla Jovovich, Alyssa Milano i Julia Roberts.

Glazba iz filma je 2001. godine nominirana za Grammy, a 2002. godine osvojio je nagradu ASCAP te nagradu BMI. Sveukupno film je osvojio 12 nagrada te 26 nominacija.



Nova TV  i Doma TV kroz cijeli ožujak donose pregršt romantičnih, akcijskih i avanturističkih filmova, te uzbudljive televizijske premijere. Ne propustustite vrhunska filmska ostvarenja u ožujku na Novoj TV i Domi TV!
 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju