Kako završava hit serija 'Kud puklo da puklo' ne propustite saznati ovogtjedna, a veliku završnicu pogledajte u četvrtak, 9.lipnja na Novoj TV!

Serija 'Kud puklo da puklo' od samog početka emitiranja nalazi se pri vrhu najgledanijih formata, te su i prva i druga sezona ove popularne dramske serije Nove TV proglašene najgledanijom serijom već treću godinu zaredom. Tijekom dvije sezone emitiranja te ukupno 350 prikazanih epizoda, ova serija koja je srušila sve rekorde gledanosti i kontinuirano se držala na samom vrhu ljestvice najgledanijih programa na svim televizijama. Omiljeni likovi, Damir, Katarina, Sveto, Mile, Barbara, Ane, Milica, Tomislav, Zdenka Branko, Josip, Marko kao i brojni drugi likovi svakodnevno su zabavljali gledatelje, te je drugu sezonu serije u prosjeku pratilo više od 557 tisuća gledatelja, a serija je ostvarila 31,7 posto udjela u gledanosti.*


Zabavna i zanimljiva radnja, te vrhunski glumački cast kojeg čine Žarko Radić, Željko Pervan, Milan Štrljić, Miodrag Krivokapić, Mirna Medaković, Momčilo Otašević, Sanja Vejnović, Suzana Nikolić, Miran Kurspahić, Barbara Vicković, Ecija Ojdanić, Asim Ugljen, Tijana Pečenčić, a u novoj sezoni pridružili su se i Jelena Perčin, Vladimir Posavec Tušek, Sandra Tankosić, Petar Burić, Monika Mihajlović i brojni drugi, samo su neki od parametara koji su ovu seriju lansirali u sam vrh gledanosti.


Finalni tjedan otkriva neke rasplete i obrate, a gledatelji će dobiti i uvid u blisku budućnost pa ćemo tako u posljednjoj epizodi koju gledatelji imaju priliku pogledati u četvrtak 9.lipnja vidjeti i vremenski odmak u trajanju od devet mjeseci.

OŠTROVAC ĆE DOBITI ĐURĐICU, ĐURINU PRAUNUKU
Nakon što se u prvoj sezoni popularne serije vodilo pitanje nasljedstva, u drugoj sezoni gledatelji su svjedočili novim raznim svakodnevnim zgodama i nezgodama omiljenih Oštrovčana. Novcem od nasljedstva otvoren je hotel 'Đurin san' u kojemu su se zbivalo većina peripetija. Najprije je u selo došla nepoznata obitelj koja je imala tajnu misiju – pronaći zakopane dijamante na oštrovačkoj ledini, a potom je uslijedilo prilagođavanje obitelji Žeravica novoj okolini. Glavni par – Kata i Damir čije smo vjenčanje gledali u prošloj sezoni, sada su se suočili s novim problemom – unatoč stalnim naporima, Kata nije mogla zanijeti. Uz brojne pretrage, njih dvoje su se odlučili na posvojenje i u njihov dom došao je mali Roko kojega su zavoljeli svi mještani. Ove sezone gledatelji su bili svjedoci brojnim ratovima smrtnih neprijatelja Oštrovčana i Krasinčana, a neki su čak završili i dvobojem, da bi kraj sezone donio pomirbu kakvo Oštrovac i Krasinac nisu vidjeli još od vremena Turaka. Vidjeli smo nekoliko i svadbi, nekoliko propalih vjenčanja, ali i nekoliko novih parova. Pratili smo jednu strastvenu vezu između krasinačke djevojke Larisse i brazilskog nogometaša Jesusa Tita, kojega je Milica dovela u Oštrovac na treniranje, dok je Milica tijekom sezone imala nekoliko ljubavnih avantura, a sreću je na kraju pronašla sa Srećkom, sitnim kriminalcem. Sveto i Barbara bili su primorani na brak zbog navodne Barbarine trudnoće, a zaiskrilo je i između Stipe i Ane. Još jedan par koji je svoju ljubav ozakonio brakom, ali nakon burnih razvoja događaja, bili su policajac Mate i Tina, kćer Daria Žeravice koji je došao u Oštrovac tragati za dijamantima.


Serija 'Kud puko da puklo' s vrhunskom glumačkom ekipom i produkcijskim timom na čelu s kreativnim producentom Goranom Rukavinom, često je pratila i aktualna zbivanja u Hrvatskoj, pa smo tako u Oštrovcu imali izbore i izbjegličku krizu. Inspirirani dnevnim događajima, serija je s elementima humora obrađivala aktualnu društveno-političku scenu u Hrvatskoj.


Posljednja epizoda donosi uvid u život Oštrovčana devet mjeseci kasnije. Oštrovac doživljava procvat: zadruga odlično posluje, upravo se dovršava nova kanalizacija, škola je otvorena. Josip i Diana uspješno vode dva posla: Jodi i njezin frizerski salon u Gospiću. Kao poslovođu na parcelama zaposlili su Slavu koji je prestao piti. Mate je postao načelnik, a njegova žena Tina je trudna! Ipak, najveće veselje bit će kod Gavrana i Došena. Katarina, nakon niza peripetija na putu do bolnice, koje joj očekivano prirede izbezumljeni roditelji, rađa djevojčicu kojoj daju ime Đurđica, na spomen njezinog djeda Đure za kojeg kaže: „Da nije bilo njega, ne bi bilo ni nas!“ . Posljednja epizoda bit će tako i puna pjesme, veselog raspoloženja i slavlja jer u Oštrovcu započinje jedan novi početak.

'KUD PUKLO DA PUKLO' NA DRUŠTVENIM MREŽAMA
Osim što su gledatelji pratili svoju omiljenu seriju Novoj TV, 'Kud puklo da puklo' postao je hit i na društvenim mrežama gdje su korisnici aktivno sudjelovali u komentiranju, lajkanju i dijeljenju sadržaja serije, pa tako broj fanova na službenoj Facebook stranici na kraju druge sezone prelazi više od 50 tisuća, a broj fanova na Instagramu doseže gotovo brojku od 12 tisuća. Kroz razne citate omiljenih likova iz aktualnih epizoda, fotografije, video isječke stvorila se velika zajednica obožavatelja serije, a najpopularniji lik, sudeći po komentarima i odobravanjima korisnika, jest Sveto Tepavac kojega utjelovljuje Žarko Radić. Za njega je kreiran i poseban hashtag #MudrostiSveteTepavca, a najpopularnija #mudrost bila je Svetino obraćanje Slavi: „Alkohol'čaru jedan, kad bi moga' suzu pustit, Boga mi, bilo bi 2,20 promila alkohola u njoj!“ koja je ostvarila preko 3400 reakcija na Facebooku, dok je najviralniji video bio onaj u kojem Mile uči unuka Roka samoobranu, a koji je pogledalo skoro 63 tisuće fanova, a postignut je doseg od 160.000 fanova na Facebooku.

Također, za korisnike društvenih mreža osmišljeni su razni natječaji u kojima se nagrađivala kreativnost fanova. Tako su korisnici morali osmisliti najbolje ime za Dijanine i Josipove blizanke, osmišljavali su slogan za JODI transport, a zanimljiv je bio i natječaj 'najsmješniji vic' u kojemu su korisnici osmišljavali svoj vic vezan za sadržaj serije.


Ne propustite posljednju epizodu serije 'Kud puklo da puklo' u četvrtak 9. lipnja na Novoj TV!

* Izvor: AGB Nielsen
Razdoblje: 07.09.2015 - 23.05.2016; Target: 4+

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju