Priča koja poziva na putovanje kroz kulturalne razlike i vrijednosti.

Meksikanka Flor (Paz Vega) ima 12-godišnju kćer Christinu (Shelbie Bruce) i zaposli se kao sluškinja u bogatoj obitelji koja se suočava s mnogim problemima. John Clasky (Adam Sandler) divan je otac i suprug. On je glavni kuhar i vlasnik restorana, dok je njegova supruga Deborah (Tea Leoni) nedavno izgubila posao te njezina nesigurnost narušava bračnu idilu.

Kad Claskyji unajme ljetnikovac u Malibuu do kojeg je nemoguće doći autobusom, Flor i Cristina su prisiljene useliti se k njima. Kao rezultat toga u filmu 'Španjolski engleski' svjedočimo sudaru kultura i vrijednosti te osvježavajuće iskrenom pogledu na brak, roditeljstvo i predanosti obitelji.

Kako i sam naziv filma govori, 'Španjolski engleski' je priča koja poziva na putovanje kroz kulturalne razlike. Pomalo ironično, u obitelji u kojoj se nitko ne razumije, meksikanka Flor se savršeno uklapa. Slična situacija dogodila se i prilikom samog snimanja filma jer je na setu bio prisutan prevoditelj kako bi premostio komunikacijski jaz između engleskog i španjolskog. Budući da glumica Paz Vega nije poznavala engleski jezik, a redatelj James L. Brooks nije znao španjolski, trebao im je netko tko će osigurati komunikaciju među njima.

Za ulogu meksikanke Flor na audiciji su sudjelovale i dvije fatalne glumice istog imena. Bile su to Eva Longoria i Eva Mendes kojima je Paz Vega ipak preotela glavnu ulogu. Osim dopadljive Paz, u filmu imamo prilike gledati i duhovitog Adama Sandlera u ulozi predanog oca Johna. Poznat po ulogama u kojima redovito gledatelje nasmije do suza, i u ovaj je film utkao dozu humora. Iako mu je u isto vrijeme ponuđena uloga u filmu 'Collateral', Sandler je odbio tu priliku kako bi se posvetio upravo ovom filmu.

Glumica Sarah Steele koja u filmu utjelovljuje Johnovu kćerku Bernice za tu je ulogu odrabrana između čak 2,000 mladih glumica. Bila je to njezina prva velika uloga nakon koje se pojavljivala u uspješnim serijama poput 'Zakona i reda' i 'Tračerice', a prihvativši ulogu u filmu, pristala je i na obavezu da se udeblja čak 6 kilograma.

U najavnim klipovima za ovaj film korištena je pjesma 'Show you love me' naglašavajući stihove iz refrena 'pokazat ću ti ljubav na svakom jeziku' koji se idealno uklapaju u tematiku samog filma koji na savršen način prikazuje kako svaka obitelj ponekad treba malo prijevoda da bi dobro funkcionirala.

Romantičnu komediju 'Španjolski engleski' ne propustite pogledati u subotu na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju