Premijera filma „Top Gun: Maverick“ i drugi spektakularni naslovi

TV PREMIJERE

Zabava u ožujku na Novoj TV dostiže vrhunac! Ususret 96. dodjeli Oscara gledatelji će se moći prisjetiti nekih fantastičnih Oscarom nagrađivanih naslova, uz TV premijere koje će ih oduševiti i druge filmske klasike.

Više od tri desetljeća nakon što je „Top Gun“ osvojio publiku diljem svijeta, Tom Cruise vraća se u ulozi Petea Mitchella u filmu „Top Gun: Maverick“. Dok brani svoju titulu vrhunskog mornaričkog pilota, suočava se s duhovima prošlosti na misiji koja zahtijeva veliku žrtvu. Film je dobio pet nominacija na 95. dodjeli Oscara, uključujući nominaciju za najbolji film, te je osvojio Oscara za najbolji zvuk.

Nova TV premijerno će prikazati i misterioznu dramu „Ritam tijela“ u kojoj Stephanie Patrick potpuno izgubi kontrolu nad životom nakon što njezini najbliži tragično poginu u avionskoj nesreći, koja možda nije bila slučajna. Na rasporedu je i triler „Vrisak“ iz 2022. Nakon što je niz brutalnih ubojstava šokirao mirni gradić Woodsboro, ubojica s maskom Ghostface ponovno počinje terorizirati skupinu tinejdžera kako bi oživio tajne iz smrtonosne prošlosti grada. U turskoj TV premijeri „Samo ti“ bivši boksač zaljubi se u slijepu ženu i odluči započeti novi život s njom. No, kada se iznenada suoči s tamnim sjenama svoje prošlosti, njihova sreća i sigurnost stavljeni su pod rizik.

FILMOVI NA NOVOJ TV

U ožujku neće nedostajati nagrađivanih dramskih naslova. U britanskom povijesnom filmu „Kraljev govor“ George VI., koji pati od govorne mane, protiv svoje volje preuzima krunu. Kada uspostavi snažnu vezu s logopedom, uz podršku obitelji, vlade i Winstona Churchilla, uspijeva izliječiti mucanje i održati inspirativni govor na radiju tijekom rata što ujedinjuje naciju. Snimljen prema istinitoj priči, film je oborio svjetska kina 2010. i osvojio Oscara u četiri najvažnije kategorije – za najbolji film, najbolji originalni scenarij, najboljeg redatelja i najboljeg glavnog glumca. Nominiran je u čak 12 kategorija.

Na rasporedu Nove TV naći će se i napeta obiteljska drama „Sudac“. Robert Downey Jr. glumi odvjetnika Hanka Palmera koji se suočava s teškim izazovom. Kada otkrije da je njegov otac osumnjičen za ubojstvo, Hank nema drugog izbora nego staviti vlastiti život na čekanje kako bi se posvetio svojem hladnom ocu, gradskom sudcu koji umire od raka. Gledatelje očekuje i „Priča o prvaku“. Afro-Amerikanca i beskućnika Michaela Ohera udomljuje obitelj Tuohy na inicijativu majke koju tumači Sandra Bullock, zvijezda filma za koji je dobila i Oscara za najbolju glumicu 2009. Dok se prilagođava novom okruženju, Michael se suočava s izazovima koji će ga oblikovati kao osobu i inspirirati gledatelje diljem svijeta. Za ljubitelje drame Nova TV pripremila je i film „Divan mladić“ temeljen na najprodavanijem memoaru oca i sina Davida i Nica Sheffa. Priča o prekrasnom dječaku prati dirljivo i nadahnjujuće iskustvo preživljavanja i puta prema oporavku u obitelji koja se dugi niz godina suočava s problemom ovisnosti.

Dašak akcije u domove gledatelja unijet će „Jack Reacher“, stručnjak koji kreće u potragu za istinom i borbu protiv neočekivanog neprijatelja s istančanim borilačkim vještinama i oštrim umom. Akcijski filmski spektakl „Tenet“, koji je mnoge ostavio bez daha i potaknuo gledatelje na duboke razgovore, u ožujku na Novu TV donijet će zagonetnu priču u kojoj tajanstvena tehnologija omogućuje putovanje unatrag kroz vrijeme, stvarajući složene nevjerojatne paradokse. Na 93. dodjeli Oscara film je nominiran za dvije nagrade, osvojivši najbolji produkcijski dizajn i najbolje vizualne efekte.

Za ljubitelje komedije neće nedostajati romantičnog i akcijskog humora. U ljubavnom klasiku „Kako ukrasti nevjestu“ Hanna iznenadi Toma, svog najboljeg prijatelja koji tajno gaji osjećaje prema njoj, viješću o svojim zarukama s bogatim muškarcem. Stvari postaju komplicirane kada ga zamoli da joj bude kum. U akcijskoj komediji „Špijun koji me napucao“ najbolje prijateljice Audrey i Morgan nesvjesno se zapetljaju u međunarodnu zavjeru kada jedna od njih otkrije da je dečko koji ju je ostavio zapravo špijun. Nakon što su prošli srednju školu (dvaput), velike promjene čekaju policijske službenike Schmidta i Jenka u urnebesnoj komediji „22 Jump Street“ na Novoj TV.

FILMOVI NA DOMA TV-U

Filmski program Doma TV-a obilježit će velika glumačka lica, kao što je Julia Roberts u biografskoj drami „Erin Brockovich“. Erin je hrabra i neustrašiva majka koja otkriva da je kalifornijska energetska tvrtka zagađivala vodoopskrbu grada. Odlučna u borbi za pravdu, gotovo samostalno vodi pravni slučaj protiv moćne korporacije. Film je 2001. nominiran za pet Oscara, osvojivši nagradu za najbolju žensku glavnu ulogu (Roberts). Doma TV pripremila je i inspirativnu toplu priču „Čudo“. Temeljen na bestseleru New York Timesa film opisuje djetinjstvo dječaka s teškim genetskim poremećajem.

Fenomenalna, Oscarima nagrađena ekipa, predvođena proslavljenim redateljem filma „Forrest Gump“ Robertom Zemeckisom, udružit će snage u romantičnoj priči „Tajna veza“ o dvoje špijuna između kojih bukne ljubavni plamen. Osim toga, na raspredu Doma TV-a je i „Paukova zavjera“. Kada je kći senatora pod zaštitom Tajne službe oteta iz privatne škole, detektiv Alex Cross istražuje slučaj unatoč tome što se oporavlja od gubitka svog partnera. Doma TV u ožujku će emitirati i triler „Meunarodna prijevara“ u kojemu su agent Interpola Louis Salinger (Clive Owen) i pomoćnica okružne tužiteljice s Manhattana Eleanor Whitman (Naomi Watts) odlučni privesti pravdi jednu od najmoćnijih banaka na svijetu. Film je inspiriran stvarnim bankovnim skandalom banke BCCI u 1980-ima.

 

Izvrsne filmske minute ne propustite na Novoj TV i Doma TV-u!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju