Film Anđeli i demoni je zasnovan na istoimenoj knjizi. Autor knjige ( Dan Brown) je napisao i knjigu Da Vincijev kod.

Čovjek koji je proniknuo Da Vincijev kod odlazi u Vatikan kako bi priječio drevno tajno bratstvo da ubije novog papu.

Nakon smrti pape, kardinali dolaze u srce Vatikana kako bi odabrali nasljednika. U međuvremnu, jedan od vodećih svjetskih stručnjaka za simbole, Robert Langdon (Tom Hanks), odlazi u Švicarsku kako bi istražio smrt poznatog fizičara. Fizičar je pronađen s ispisanom riječi 'Illuminati' preko prsa, a i njegov poznati izum je ukraden. Potraga za izumom će postati puno napetija nakon što netko otme glavne kandidate za papu i počne prijetiti njihovom smrću.

Film Anđeli i demoni je zasnovan na istoimenoj knjizi. Autor knjige ( Dan Brown) je napisao i knjigu Da Vincijev kod, prema kojoj je snimljen istoimeni legendarni film. Iako su Anđeli i demoni napisani prije Da Vincijeva koda, filmovi su snimljeni obrnutim redosljedom, prvenstveno zbog većeg zanimanja publike za radnjom Da Vincijeva koda.

Ron Howard je direktor oba filma. Usprkos iskazanoj želji da snimi i završnu knjigu Brownove trilogije, iz nepoznatog razloga zadnji dio trilogije nikada nije snimljen. Film Anđeli i demoni je htio direktirati i poznati Clint Eastwood. Leonardo Di Caprio je odbio jednu od glavnih uloga u filmu, iako mu je ulogu ponudio sam Tom Hanks, koji u filmu utjelovljuje glavnog junaka. Ulogu u filmu je odbila i poznata britanska glumica Naomi Watts.

Filmska ekipa je imala problema sa snimanjem scena u Vatikanu: zabranjeno im je snimanje na Trgu svetog Petra. Stoga su morali napraviti filmsku repliku cijelog Trga! Isti set je upotrebljen i za rekreiranje baroknog Trga Navona u Rimu.

Film "Anđeli i demoni" pogledajte u nedjelju u večernjem terminu na Novoj TV.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju