Horor film koji će vam utjerati strah u kosti...

Donosimo vam zanimljive činjenice koje niste znali o jednom od najpoznatijih horor filmova "Prizivanje 2" (The Conjuring 2).

1. Zvali svećenika kako bi blagoslovio set

Prije početka snimanja ovog filma redatelji su zvali svećenika koji je blagoslovio set na kojem će se snimati jedan od najstrašnijih hororaca, koji je čak premašio očekivanja prvog dijela "Prizivanja".

2. Vera Farminga imala jeupalu limfnih čvorova zbog vriskova

Vera Farminga dobila je upalu limfnih čvorova zbog vriskova koje je zadobila na snimanju jer je scenu vriska morala ponavljati 50 puta. Scene vrištanja su morale biti dotjerane do savršenstva jer su one dio onog što ovaj film u potpnosti iznosi i oblikuje, rekao je redatelj James Wan.

3. Priča o Enfieldu Poltergeistu je obmana

Mnogi smatraju da je priča o Enfieldu Poltergeistu čista obmana, na kojoj se zapravo temelji cijeli film. Neki kritičari tvrde da su ovu prijevaru izvele mlade djevojke iz kuće, dok su Odrasli stvarali duboke demonske glasove. S druge strane, čak je i susjed stvarne obitelji bio jedan od svjedoka koji je čuo kucanje po zidovima. Nadalje, tvrdio je da je obitelj živjela u jednoj sobi s upaljenim svijetlom kako bi to kucanje koje ih je proganjalo bilo što izdržljivije.

4. Scena s demonskom redovnicom tek je kasnije dodana

Scena zbog koje ćete se posebno naježiti je dodana tek kasnije u montaži. Naime, scena s demonskom redovnicom ovu horor priču podiže na sasvim novu razinu, redatelj ju je dodao kako bi postigao efekt koji se dotiče preispitivanja vjere Lorraine Warren.

5. Ne postoje dokazi za obrnute križeve

"Prizivanje 2" u usporedbi sa stvarnim slučajem Enfielda Poltergeista ne pokazuje povezanost s obrnutim križevima u sobi. Točnije, obrnutih križeva u stvarnom slučaju nije ni bilo. Činjenica jest ta da obrnuti križevi nisu simbol zla, već je priča sasvim drugačije. Sveti Petar odlučio da ga car Nero, ako ga već mora staviti na križ, okrene naopako jer je sv. Petar smatrao da nije dostojan toga da bude razapet kao Isus Krist.

Strašni horor film "Prizivanje 2" ne propustite pogledati u subotu u večernjem terminu na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju