Uz urednika i voditelja Sašu Lugonjića u studiju će biti Robert Jarni i Aljoša Vojnović

Nakon završetka klupske sezone, hrvatski reprezentativci počeli su sa završnim pripremama za EURO. Na putu do Njemačke čekaju ih još dvije prijateljske utakmice, obje u programu Nove TV. Vatreni će najprije u ponedjeljak 3. lipnja na Rujevici ugostiti Sjevernu Makedoniju, a potom u subotu 8. lipnja gostovati u Lisabonu kod jednog od favorita EURA, Portugala.

Utakmicu pratite uživo i na gol.hr portalu

U utakmici protiv Sjeverne Makedonije, koju gledatelji mogu pratiti na Novoj TV i portalu gol.hr, Hrvatska još neće biti kompletna jer nedostajat će joj Luka Modrić, Marcelo Brozović i Mario Pašalić. No, i bez kapetana, glavnog defanzivnog veznjaka te sjajnog "jokera" iza kojeg je odlična sezona u Atalanti, Zlatko Dalić moći će dobiti značajne odgovore u kontekstu Europskog prvenstva. Tko će se nametnuti kao prve opcije na stoperskim pozicijama, tko će zauzeti mjesto na lijevom, a tko na desnom krilu te hoće li Stanišić nakon odlične sezone s Bayer Leverkusenom istisnuti Juranovića - glavna su pitanja uoči EURA.

Utakmica u Rijeci igra se od 19 sati, a već od 18 sati počinje uvodna emisija. Uz urednika i voditelja Sašu Lugonjića u studiju će biti Robert Jarni i Aljoša Vojnović, a susret s Rujevice komentirat će Marko Šepat. Nakon utakmice, u sklopu Dnevnika Nove TV analizirat će se najzanimljiviji trenuci, a Stipe Antonijević razgovarat će s izbornikom i igračima, te donijeti njihove prve reakcije.

"Utakmica protiv Sjeverne Makedonije bit će oproštaj reprezentacije od domaće publike prije puta na EURO i odlična prilika da navijači na Rujevici daju snažnu podršku Vatrenima prije Njemačke. Iako će prava generalka uoči EURA biti susret s Portugalom u Lisabonu pet dana kasnije, kada će Zlatko Dalić imati na raspolaganju sve igrače, vjerujem da ćemo i u utakmici s Makedoncima moći vidjeti neke zanimljive detalje uoči Europskog prvenstva. S obzirom da se Gvardiola očekuje na lijevom beku, važno je pitanje koga Dalić vidi kao startere na stoperskim pozicijama? Hoće li ostati vjeran tandemu Šutalo – Erlić, koji je već odigrao zajedno neke dojmljive utakmice, iako nisu imali naročitu klupsku sezonu? Vidi li možda Vidu kao čovjeka koji bi mogao odigrati Lovrenovu rolu iz Katara? Ili će jako dobar dojam s turnira u Egiptu, uz odličnu sezonu u Lecceu, u prvi plan gurnuti Marina Pongračića? Mogu li Marko Pjaca i Marco Pašalić na svojoj Rujevici biti prevaga kao što su, posebno u prvom dijelu sezone, bili u dresu Rijeke? Hoće li napadački tercet Budimir – Petković – Kramarić nastaviti sjajnu golgetersku formu iz klupskih sredina? Puno je razloga da gledatelji budu uz Novu TV u ponedjeljak!", najavio je urednik i voditelj Saša Lugonjić.

Prijateljsku utakmicu Hrvatska – Sjeverna Makedonija ne propustite pratiti 3. lipnja od 18 sati na Novoj TV i gol.hr-u!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju