Lipanj u znaku UEFA Lige nacija

Prve utakmice u novom izdanju Lige nacija donose povratak Vatrenih pred domaću publiku nakon gotovo sedam mjeseci. Nezaboravni poljudski trijumf nad Rusijom, kojim je izborena viza za Svjetsko prvenstvo, bio je posljednji susret naše reprezentacije na domaćem terenu, a sada nas čekaju dvije utakmice kod kuće u samo četiri dana.

Dalićevi izabranici 3. lipnja u Osijeku će ugostiti Austriju, a tri dana poslije toga 6. lipnja na Poljud stižu svjetski prvaci Francuzi. Obje utakmice prenosit će se uživo na Novoj TV. Nogometni blok prije utakmica započet će uvodnom emisijom odmah nakon Dnevnika u kojoj će Saša Lugonjić ugostiti Roberta Jarnija i Aljošu Vojnovića, dok će kroz igru na terenu gledatelje voditi Željko Vela.

Sportski reporteri Nove TV Stipe Antonijević i Marko Šepat javljat će se uživo iz Osijeka, odnosno Splita, a donosit će i zanimljive intervjue s terena te prve izjave izbornika Zlatka Dalića i igrača nakon odigranih utakmica.

''Austrija je u društvu Francuske, Hrvatske i Danske sigurno najmanje kvalitetna reprezentacija, ali itekako zaslužuje respekt. Glavna zvijezda je legendarni branič David Alaba, ali u rosteru je još nekoliko izuzetno zanimljivih imena. Dva metra visoki napadač Saša Kalajdžić pozornost na sebe skrenuo je odličnim nastupima u dresu Stuttgarta, u kojem je uspostavio odličnu suradnju na terenu s hrvatskim reprezentativcem Bornom Sosom. Da Austrija može biti itekako neugodan protivnik pokazali su prošlog ljeta na Europskom prvenstvu, kada su nakon prolaska skupine u osmini finala tek nakon produžetaka ispali od kasnijeg prvaka Italije. Nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo odlučili su se za promjenu izbornika i na klupu doveli proslavljeno ime. U Osijeku će kao izbornik debitirati Ralf Rangnick, još uvijek trener Manchester Uniteda.'', najavio je Saša Lugonjić.

Nakon utakmice u Osijeku, Vatreni će u Splitu ugostiti prvog favorita skupine- Francusku. U istoj skupini bili smo i u prošlom izdanju ovog natjecanja, a Tricolori su tada slavili i u Zagrebu i u Parizu.

''Francuska je, uz Brazil, jedina reprezentacija s kojom su Vatreni odigrali barem dvije utakmice, a da nikad nisu pobijedili. U 8 međusobnih susreta izborili smo samo 2 remija, uz 6 poraza. Francuska reprezentacija prepuna je igrača svjetske klase, a prvo ime ove sezone nesumnjivo je čudesni Realov napadač Karim Benzema. Za mnoge i prvi favorit za osvajanje Zlatne lopte u 2022. godini. Upravo su Benzema i Luka Modrić najzaslužniji za nevjerojatan Realov put do finala Lige prvaka, pa će se s posebnom pozornošću pratiti dvoboj klupskih suigrača u dresovima reprezentacija. Zlatko Dalić izjavio je da konačno želi prvu pobjedu nad Francuzima, a Poljud bi bio savršena pozornica za taj pothvat.'' , najavio je urednik i voditelj Saša Lugonjić.

Sportski spektakl pratite u petak 3. lipnja i ponedjeljak 6. lipnja od 20 sati na Novoj TV i portalu gol.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju