Njima je nogomet više od sporta.

 

Bilo je to finale dostojno Lige prvaka. Finale za koje su trenirali mjesecima, događaj koji su željno iščekivali, kojem su se veselili cijelu godinu. Ali taj najvažniji dan protekao im je bez najmilijih u publici. Naime, većina obitelji jednom kada smjesti nekoga u ustanovu, gotovo u pravilu ih ne posjećuje više ili vrlo rijetko. I zato im je ekipa emisije Provjereno priuštila njihovih 5 minuta slave. Ovo je priča s državnog natjecanja u nogometu domova za odrasle osobe.

Gol po gol, utakmicu po utakmicu, kapetan Marko Ljeskovčane je doveo do finala s nevjerojatnom gol-razlikom 19:0. No Osječani iz Centra ''Ja kao i ti" pokazali su se kao težak protivnik. Nakon 1:1 u regularnom dijelu susreta, krenuli su kazneni udarci, a napetost je samo rasla. No 13. turnir za dosadašnje je šampione bio nesretan. Bio je to dan za koji su dali sve od sebe. Za koji su se trudili, o kojem su sanjali.

''To su prvenstveno ljudi i prijatelji i od njih nećete čuti stvari s kojima se mi u svakodnevnom životu susrećemo i kad vam se obrate, onda čujete u biti prave probleme, a ne stvari s kojima se mi svakodnevno zamaramo – školom, autom, stanom, kreditom. Njihovi su problemi mnogo realniji, stvarniji, oni su dovoljno čvrsti da uz našu pomoć pobjeđuju te probleme'', rekao je njihov trener Krešo.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju