Jednako uživa i u glumi i u glazbi

Mladi glumac Bertan Asllani porijeklom je iz Skopja, gdje se počeo baviti glazbom već s 12 godina kada je osnovao profesionalni glazbeni studio. Što se tiče samog glazbenog obrazovanja, pohađao je jedino tečaj gitare, a sve ostalo naučio je sam. Svoju glazbenu karijeru odlučio je nastaviti u Turskoj u koju je došao s 20 godina. Sa savladavanjem turskog jezika, kaže, nije imao previše problema jer se u njegovoj obitelji ionako uvijek govorio turski, iako pomalo drugačiji u naglascima i boji glasa.

Ono što je započelo skladanjem glazbe za televizijske serije, nastavilo se glumom u istima. S obzirom na to da se u Makedoniji općenito snima manje serija, tamo je više posvećen glazbenoj karijeri, a glumačkoj u Turskoj.

U seriji "Prevara" gledamo ga kao Jalina, opuštenog i pozitivnog, ali pomalo naivnog mladića. On je Jildirimov nećak, a Azra i Jildirim zajedno su studirali. Kada bi dolazila učiti kod njega, Azra je uvijek sa sobom povela najmlađu sestru Guneš. Tada je započela ljubavna priča Jalina i Guneš.

Iako su njih dvoje sada oženjeni i blagoslovljeni kćerkom, taj put bio je dug i nimalo lak. Naime, iako dolazi iz imućne obitelji, Jalin je previše ponosan da bi tražio njihovu potporu. Njegova obitelj živi u malom gradu, a obitelj Dževher u Istanbulu. Zbog svega toga on nije tip muškarca kojeg bi Čolpan Dževher prihvatila za zeta. Međutim, to ga nije zaustavilo, a upornost mu se isplatila...

I Bertan je, baš poput Jalina, veseo, spontan i jednostavan. Kada nije iza objektiva kamere uživa u druženju s prijateljima ili šetnji prirodom. Osim toga, slobodno vrijeme posvećuje vježbi i proučavanju glume, a najčešće je ipak u svom kućnom glazbenom studiju. Na njegovu glazbenu karijeru utjecala je glazba različitih kultura, posebno balkanska glazba za koju kaže da je vrlo bogata. A kako izgleda i zvuči njegov prvi singl, pjesma Damla Damla iz 2013., poslušajte u nastavku:

 

Seriju "Prevara" ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka na Novoj TV! Nove epizode prije emitiranja na televiziji gledajte na Novoj Plus.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju