Sudjelujte u našoj anketi i recite nam što vi mislite da je trebala napraviti?

 Zanimljivi timski izazov je iza kandidata koji su se ovoga puta sučelili u svojim crvenim i plavim pregačama. Više sreće imale su crvene pregače pod vodstvom Lea Jurišića, jer su dobili bolje ocjene za dva od tri slijeda, a osim toga kuhali su i s nedostatkom malih aparata koji se uključuju na struju.

Nakon što je Leo izabrao svoj tim u kojem su bili Tihomir Krklec, Maja Jalšovec, Marko Kolak, Matea Alduk, Ivica Višić, Andrea Dević, Ivana Ivić, Jelica Boto, a Luka Marin svoj - Luku Piasevolija, Loru Cepetić, Luciju Kerečin, Maju Šabić, Wannapu Ponyon, Luciju Davidović, Anitu Vukovć i Nikolu Kotura koji je ostao posljednji tijekom biranja članova timova, saznali su da ih prije ovog gastroduela očekuje nadmetanje za namirnice.

U maloj kulinarskoj aukciji, u kojoj su se nadmetali vremenom, borili su se prvo između cikle i škampa. Lora je odmah dobro procijenila kako će crveni tim željeli ciklu i da će za nju ponuditi dragocjene minute, pa je plavi tim mudro šutio znajući da će im bez utrošenog vremena pripasti namirnica koju ionako žele. No nastavak nadmetanja koštao ih je više minuta, pa su sa startnih 120 pali na 102 minute u nadmetanju, a crveni tim je na aukciji potrošio samo deset minuta, pa im je za kuhanje ostalo 110. Za kraj aukcije, timovi su se nadmetali za struju. ''Kad smo vidjeli pjenjaču i štapni mikser, mislio sam da se borimo za pjenjaču ili štapni mikser'', rekao je Leo.

''Ovdje se borite za struju. Tim koji osvoji dio koji se treba ukopčati, može koristiti sve male kućanske aparate. Ako izgubite struju, možete koristiti frižider, pećnicu i štednjak. Sve ostalo ne smijete koristiti'', objasnio im je Damir te dodao da za dogovor imaju 30 sekundi.
''Jako dobro zapapreni dogovor'', istaknula je Lora. Na ovaj izazov plavi je tim potrošio osam minuta, ali htio je zapravo struju prepustiti crvenom timu. No Leo je bio odlučan da ne ide preko sedam ponuđenih minuta, zbog čega su na kraju bili u prednosti s vremenom.

''Sad ćemo vidjeti kako će se oni boriti s glavom od grdobine, s ciklom koja je tvrda. Nije mi jasno kako oni to planiraju'', rekao je Luka Marin kad je dobio struju za koju je smatrao da više treba suparničkom nego njegovom timu. ''Samo da mi žena ne gleda ovu epizodu, jer će onda štedjeti na struji'', našalio se Ivica koji je bio u crvenom timu.

Za tri slijeda koja su u preostalom raspoloživom vremenu morali pripremiti za chefove Stjepana Vukadina, Damira Tomljanovića i Melkiora Bašića, ponovno su morali izabrati po jednog suchefa, Leo je izabrao Tihomira kao suchefa za predjelo. ''Očekivao sam da će me izabrati za predjelo, jer je to moj 'đir''', komentirao je Tihomir. Za glavno jela odabrao je Maju, a za desert Andreu. ''Nadam se da ću osvjetlati obraz deserta'', rekla je Andrea.

Luka Marin je pak za predjelo izabrao Loru kao sucheficu, za glavno jelo Luku Piasevolija i za desert Luciju Kerečin. Za svaki slijed morali su napraviti tri tanjura. Kad su počeli raditi, Nikola je čak i iznenadio plavi tim kojem je pripao. ''Mislim da je Nikoli dovoljno reklo to što je odabran zadnji. Vidim da se trudi i vidim da želi biti dio tima. Poštujem to. Stvarno bih voljela da tako i ostane'', komentirala je Lora.

Wannapa je pogrešno shvatila jedan naputak koji joj je dala Lora, pa je jelo stavila u pećnicu umjesto da je upotrijebila drugu tehniku. Osim toga, kada je trebala narezati škampe, to nije išlo onako kako je Lora zamislila da treba u jelu za koje je bila zadužena kao suchefica, pa je ona preuzela rezanje.
''Prilično mi je izazovno pratiti tri različita jela, pa sam po komponentama križao kako se nešto obavljalo'', kazao je Luka Marin. ''Uz rad koji smo obavili bez električnih aparata, ja sam prezadovoljna'', rekla je Andrea.
Plavi tim za prvi je slijed radio škampe na tri načina (carpaccio, mousse i tartar). No carpaccio se raspadao, pa ih je Damir pitao zašto su ga radili ako nisu bili upoznati s tehnikom, na što je Luka Marin odgovorio da su htjeli riskirati. Crveni tim donio je jelo u kojem je cikla bila glavna zvijezda.

Luka Marin bio je uvjeren da u glavnom jelu njegovog tima, odnosno medaljonima grdobine, nije bilo greške. Odrezak od glave grdobine donio je crveni tim za glavno jelo. Za kraj, crveni tim donio je čokoladni desert, a plavi voćni. ''Ovdje su stvarno napravili dobar posao'', rekao je Stjepan kada je probao deserte, a Damir dodao: ''I jedni i drugi.''

No, prema ocjeni žirija, prvi slijed je bolje napravio crveni tim, a drugi slijed je najbolje napravio plavi tim. ''Jedan i drugi desert su odlični. Odlučio sam dati glas crvenom timu, samo radi jedne stvari, koji mi je od ovih šest tanjura najbolje jelo i tko ga ima. Po meni je to prvi slijed od Tihomira i zato sam glas dao crvenom timu. Što se tiče deserta, nisam znao kome bih dao bolju ocjenu'', rekao je Damir.

''Ja sam malo drugačijeg mišljena. Desert crvenog tima bio mi je prevelika porcija i presladak'', rekao je Melkior. ''Što se tiče deserta, i crveni i plavi'', kazao je Stjepan pa zapljeskao te dodao: ''Uzeo sam jednu veliku stvar u obzir. Mislim na struju. Smatram da je plavi tim mogao napraviti bolji posao, što znači da moj glas ide crvenom timu''. Tom je odlukom crveni tim pobijedio u drugom gastroduelu.

''Nije mi drago drugi put biti u gubitničkom timu'', komentirao je Luka Marin. Svoj je imunitet dao Lori koja imunitet nije željela uzeti zbog toga što je njezino jelo bilo najgore. ''Nemoj to raditi'', rekla mu je.
S obzirom na to, žiri ih je ostavio na pet minuta da Luka Marin odluči o imunitetu. Nakon razgovora s timom koji ga je podržao da zadrži imunitet, on je na kraju imunitet odlučio dati Luciji Kerečin.

SLAŽETE LI SE S NJENOM ODLUKOM?

glasova:

Što očekuje ekipu u eliminacijskom izazovu i tko će napustiti MasterChef, doznajte u novoj epizodi.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju