Nakon izricanja presude, koju će Nova TV prenositi uživo na svom programu, uslijedit će i specijalna emisija s brojnim gostima.

U srijedu, 29. studenog, s početkom u 9.45, Nova TV uživo će prenositi izricanje drugostupanjske presude Međunarodnog suda u Haagu protiv šestorice Hrvata, čelnika Herceg-Bosne: bivšeg premijera Herceg-Bosne Jadranka Prlića i još petorice nekadašnjih dužnosnika i pripadnika Hrvatskog vijeća obrane.

Nakon toga, uslijedit će specijalna emisija na temu presude koja će, uz javljanja reportera Nove TV s terena, ugostiti zanimljive sugovornike iz javnog i političkog života.

Pod uredničkom palicom Ivane Ivančić, specijalna emisija Nove TV donijet će prve reakcije hrvatske politike. Izravno iz Haaga, najnovije vijesti s terena donosit će reporterka Nove TV Ivana Petrović, dok će se Andrija Jarak javljati uživo s reakcijama iz Bosne i Hercegovine.

Voditelju Saši Kopljaru u studiju će se pridružiti brojni gosti koji će komentirati presudu i analizirati što ona znači za Hrvatsku te Hrvate u BiH: odvjetnik Ivo Farčić, povjesničar i ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata, dr. Ante Nazor, bivša ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt i umirovljeni general HV-a i HVO-a Zlatan Mijo Jelić. S Markovog trga uživo će se uključiti i dr.sc. Mate Arlović, autor knjige “Hrvatska zajednica Herceg-Bosna i (pre)ustroj Bosne i Hercegovine”.



Prijenos izricanja presude u Haagu počinje u srijedu, 29. studenog u 09:45 na Novoj TV. Svi oni koji neće biti uz male ekrane, izricanje presude će moći uživo pratiti i putem portala DNEVNIK.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju