Tuga, krivnja i izdaja nakon tragične nesreće.

Mlada žena (Michelle Williams) isprati svojeg supruga i sina na nogometnu utakmicu i poslijepodne provodi s ljubavnikom (Ewan McGregor). Dok vodi ljubav s drugim muškarcem, čuje vijest da je bombaš samoubojica ušao u stadion i da je stotine ljudi poginulo, a posebice je šokira kada sazna da su njezin suprug i sin među žrtvama. Dok se pokušava nositi s gubitkom i velikom boli, sprijatelji se s dječakom (Usman Khokhar) čiji otac je upleten u napad na stadionu.

Ova psihološka drama adaptacija je istoimenog romana hvaljenog književnika Chrisa Cleavea, a premijera je prikazana 2008. godine na filmskom festivalu Sundance.Chris Cleave napisao je ovu dramu nakon rođenja svog prvog djeteta, razmišljajući o strašnom svijetu u kojem djeca odrastaju. U tom su se periodu dogodila dva velika teroristička napada u Engleskoj koja su potaknula autora da napiše dramu „Izgubljeni u plamenu“.

Kako je sam izjavio, autor nije bio zadovoljan samom dramom te u jednom trenutku nije bio siguran želi li ju objaviti. Na Cleaveovo veliko iznenađenje, knjiga je postala internacionalni bestseller i dobila svoju filmsku adaptaciju.

Glavni glumci, Michelle Williams i Ewan McGregor, surađivali su i ranije na snimanju filma „Obmana“ kada se prvi puta rodila kemija između dvoje glumaca. Jedna od sporednih uloga pripala je i legendarnom Nicholasu Courtneyu kojeg je proslavila serija Doctor Who. Uloga u ovoj drami, nadbiskup od Canterburyja, bila je posljednja njegova uloga.

 

Napetu dramu 'Izgubljeni u plamenu' ne propustite pogledati u četvrtak navečer na Novoj TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju