29. travnja obilježava se Svjetski dan plesa.

Show "Ples sa zvijezdama" pokazuje nam iz emisije u emisiju pozitivne strane plesa, a Valentina Walme uz svoga partnera Pedra Soltza pokazuje i kako ples može uspješno spojiti dvije različite kulture. Povodom Svjetskog dana plesa otkrila je kad se zaljubila u ovu profesiju i zašto je današnji dan poseban poticaj za početi baviti se plesom.

Ples predstavlja jedan univerzalni jezik pomoću kojeg se može prenijeti snažna poruka, jaka emocija i izraziti osjećaje tako da ih može razumjeti svatko. Nastao je kao spoj velike ljubavi između pokreta i glazbe koja sve više postaje kao gorivo za svakodnevnicu. Dobar je za fizičko i mentalno zdravlje čak i za one koji nisu profesionalci, a posebnu ulogu ima i u povezivanju ljudi te otvaranju prema drugim i različitim kulturama.

Danas je Svjetski dan plesa, dan kada se ples slavi kao umjetničkim izražaj i uživa se u univerzalnosti i emocijama koje se pružaju plesom. Obilježava se 29. travnja od davne 1982. kada je UNSECO-ov Međunarodni odbor za ples uvrstio u kalendar taj dan kao poziv ili uzbuna onima koji ga još nisu prihvatili kao jednako važnu umjetnost.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju