Svjetski je dan plesa.

Danas je Svjetski dan plesa, dan kada se ples slavi kao umjetničkim izražaj i uživa se u univerzalnosti i emocijama koje se pružaju plesom. Obilježava se 29. travnja od davne 1982. kada je UNSECO-ov Međunarodni odbor za ples uvrstio u kalendar taj dan kao poziv ili uzbuna onima koji ga još nisu prihvatili kao jednako važnu umjetnost. 

Ples predstavlja jedan univerzalni jezik pomoću kojeg se može prenijeti snažna poruka, jaka emocija i izraziti osjećaje tako da ih može razumjeti svatko. Nastao je kao spoj velike ljubavi između pokreta i glazbe koja sve više postaje kao gorivo za svakodnevnicu. Dobar je za fizičko i mentalno zdravlje čak i za one koji nisu profesionalci, a posebnu ulogu ima i u povezivanju ljudi te otvaranju prema drugim i različitim kulturama.

Kroz "Ples sa zvijezdama" iz tjedna u tjedan pokazuju se uvijek nove dobrobiti plesa, a naša mentorica Gabriela Pilić objasnila je zašto se počela baviti plesom, koji joj je najdraži ples i što poručuje onima koji se žele baviti plesom.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju