Sretan rođendan!

Pokrenut 10. srpnja davne 2006. godine kao prvi domaći video news portal, DNEVNIK.hr danas slavi veliki 15. rođendan i to kao jedan od najjačih online medija u Hrvatskoj.

U doba kada su brzina objave i dostupnost sadržaja na svim digitalnim platformama od krucijalne važnosti za svakog čitatelja, vizija DNEVNIK.hr-a je biti njihov prvi izbor kada su u pitanju pravovremene, provjerene i objektivne informacije. Vrhunski tim novinara i urednika portala, koji razumije potrebe čitatelja i specifičnosti online kanala, u sinergiji s najjačim informativnim programom u zemlji, onim Nove TV, od samih je početaka postavljao standarde online izvještavanja, kontinuirano donosio novitete osluškujući potrebe čitatelja te pokretao različite projekte za boljitak zajednice.

Njihova nastojanja čitatelji su prepoznali i svakodnevno nagrađuju svojim povjerenjem, što dokazuje i povijesni rekord kojeg je DNEVNIK.hr ostvario u siječnju 2021., kada je, kao najčitaniji portal dostigao 2.118.966 stvarnih korisnika. Brojka je to kakvu nikada nije imao nijedan news portal u Hrvatskoj otkako postoji mjerenje. Nadalje, kao najčitaniji domaći portal u lipnju, DNEVNIK.hr u ljeto je ušao s čak 2.034.509 stvarnih korisnika, jedini među konkurencijom prešavši brojku od 2 milijuna.

„Tijekom 15 godina brusili smo pristup čitateljima, koristili dostupne alate i tehnologije kako bismo bolje razumjeli njihove želje i potrebe i kako bismo na njih što bolje odgovorili. Okolnosti i navike čitatelja su se mijenjale, a danas kada je brzina informacije često nauštrb točnosti i kada se svakodnevno borimo s fake newsom, odlučniji smo nego ikada biti provjereni izvor vijesti za čitatelje. Iako smo još uvijek u tinejdžerskim godinama, razmišljamo i djelujemo zrelo, imamo pregršt novih ideja, snagu, volju i ambiciju biti još bolji u budućnosti i razvijati se tehnološki i sadržajno, ali i u društveno odgovornom smjeru'', izjavila je v.d. glavne urednice Lana Ružičić.

Tijekom svoje povijesti, DNEVNIK.hr prednjačio je i na društvenim mrežama. Primjerice, Twitter profil portala, otvoren 2009. godine, do danas je narastao u najjači medijski brend na ovoj platformi, s preko 230.000 pratitelja, a 2016. DNEVNIK.hr pokrenuo je prve live vijesti u Hrvatskoj putem svoje Facebook stranice.

Osim najnovijih vijesti iz zemlje i svijeta, snaga DNEVNIK.hr-a leži i u drugim sadržajima koje nudi čitateljima kroz povezane nišne portale, redom najuspješnije u njihovim segmentima. 2008. pridružio mu se danas najčitaniji ženski lifestyle portal u Hrvatskoj, zadovoljna.hr, dvije godine kasnije i sportski portal gol.hr, 2013. dio grupacije postaje i danas najčitaniji domaći gastro&travel portal punkufer.hr, a godinu nakon i zimo.hr kao portal koji donosi vijesti iz poslovnog svijeta te iz svijeta tehnologije i znanosti. Naravno, tu je i popularni showbuzz.hr koji svakodnevno donosi vijesti iz svijeta poznatih i slavnih, a koji je u lipnju oborio rekord u broju pregleda stranica i njome dvostruko nadmašio konkurenciju.

Izvori: Gemius, Facebook Insights, Instagram Insights, Twitter Analitycs.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju