Više od 6 milijardi pregleda, 435 tisuća objavljenih članaka te 250 milijuna pregleda video sadržaja u vlastitoj produkciji.

Prvi video news portal Hrvatskoj, DNEVNIK.hr, slavi desetu obljetnicu svoga postojanja i uspješnog rada. Nova TV grupa još je 2006. godine procijenila kretanje tržište i potrebu za kvalitetnim video portalom te utemeljila DNEVNIK.hr. Danas je on među tri najčitanija news portala u zemlji i iznjedrio je izuzetne web urednike i novinare koji svojim kvalitetnim i predanim radom omogućuju korisnicima da na brz način dođu do najnovijih, vjerodostojnih i zanimljivih informacija.


U doba kada je vjerodostojnost i brzina objave informacija te mogućnost konzumiranja sadržaja na svim digitalnim platformama od krucijalne važnosti za svakog čitatelja, upravo tu DNEVNIK.hr pokazuje svoju snagu i važnost na medijskom tržištu.


Snaga ovog kanala su od samog početka upravo izvanredne situacije, u čijem praćenju najviše dolaze do izražaja prednosti DNEVNIK.hr-a. Tako je primjerice prošle godine, povodom parlamentarnih izbora, DNEVNIK.hr bio najposjećeniji mobilni portal u Hrvatskoj. U tom je periodu portal u suradnji s matičnom televizijom pokrenuo jedinstveni projekt, odnosno aplikaciju Gdje sam 2015. Aplikacija je omogućila biračima da kroz istu kvalitetno upoznaju planove i viziju političara te koliko se ista poklapa s njihovim mišljenjem. Ovakvo inovativno i interaktivno rješenje prvi put je implementirano na hrvatskom tržištu.


Osim dominantnog news web kanala na tržištu, snaga DNEVNIK.hr-a je u nišnim portalima koji su redom najuspješniji u svojim segmentima. Najbolji sportski sadržaj nalazi se na portalu Gol.hr, a zabavne i korisne informacije DNEVNIK.hr donosi zahvaljujući najkvalitetnijim lifestyle portalima na tržištu: zadovoljna.hr i punkufer.hr.


Izuzetna sinergija weba i televizije doprinosi dodatnoj vrijednosti DNEVNIK.hr-a gdje čitatelji mogu pogledati analize i komentare najrespektabilnijih novinara i reportera u Hrvatskoj poput Ivane Petrović, Mislava Bage, Andrije Jarka, Tatjane Krajač i Ivane Pezo Moskaljov. Kolumne dr.sc. Gabrijele Kišiček o komunikaciji i retorici političara redovito su među najčitanijim člancima. U suradnji s Gordanom Gelenčer, uglednom novinarkom i urednicom emisije 'Informer' koja se emitira na Novoj TV, DNEVNIK.hr prenosi informativne i korisne reportaže iz svijeta poduzetništva i gospodarstva, ali i zanimljive intervjue. Jedinstvene kolumne najpoznatijeg hrvatskog meteorologa Milana Sijerkovića oduševljavaju čitatelje svojim sadržajem, a posebno popularne bile su kolumne Ivice Mede koji je donio s Eura iz Francuske ekskluzivne priče za GOL.hr.


Da je DNEVNIK.hr portal kojem korisnici vjeruju potvrđuju i rezultati posjećenosti internetskih stranica iz lipnja u kojima je DNEVNIK.hr zabilježio rekordnu čitanost. Prema Gemius Audience istraživanju, zauzeo je poziciju trećeg najčitanijeg news portala u Hrvatskoj sa 1.183.147 jedinstvenih korisnika te ostvario preko 65 milijuna pregleda stranica.


Rezimirajući proteklih deset uspješnih godina, DNEVNIK.hr ima preko 6 milijardi pregleda, oko 435 tisuća objavljenih članaka, 170.000 ukupno objavljenog vlastitog video sadržaja te 250 milijuna pregleda video sadržaja u vlastitoj produkciji i nekoliko stotina milijuna pregleda ostalog video sadržaja. Službena Facebook stranica portala broji preko 563 tisuće pratitelja te 160 tisuća njih na Twitteru.


Glavna urednica portala, Darija Livaić, objasnila je pobliže ciljeve i planove za da daljnju budućnost: „Biti točni i prvi u donošenju najnovijih informacija iz Hrvatske i svijeta, omogućiti čitateljima da sve najvažnije događaje gledaju uživo na svojim računalima i mobitelima, vijesti stavljati u kontekst i kroz informiranje ujedno i educirati naše čitatelje – naši su najvažniji zadaci kao relevantnog news portala. Sadržaj je i dalje kralj, a mi nastavljamo donositi inovativne načine njegovog prezentiranja. Zahvaljujući prvenstveno izvanrednom timu novinara i urednika, odličnoj suradnji s kolegama s televizije, vrhunskim timom u odjelu Digitalnog marketinga te fokusu na točnosti, brzini, relevantnosti i video sadržaju kontinuirano postižemo odlične rezultate i nalazimo se u samom vrhu najčitanijih news portala u Hrvatskoj.“


GOL.hr u šest godina postojanja profilirao se kao omiljeno mjesto za sportske fanove. Urednik GOL.hr-a, Ivan Šimac, napominje kako je publika prepoznala svakodnevni trud novinara te dodaje: „Vijesti, prijenosi uživo, komentari, analize, viralni sadržaji… sve to je doživjelo svoj vrhunac za vrijeme Eura u Francuskoj kada je GOL.hr ostvario svoj najbolji rezultat dosad.


Tihana Korać, urednica je portala zadovoljna.hr, koji je na Danima komunikacija 2014. godine osvojio nagradu za website godine. zadovoljna.hr ističe se kao najčitaniji ženski lifestyle portal koji je svoju vjernu publiku stekao sadržajem iz područja zdravlja, mode, ljepote, odgoja djece te poboljšanja kvalitete života. „Savjetodavnim člancima Zadovoljna.hr olakšava i uljepšava žensku svakodnevnicu te pomaže otkriti da život možemo gledati ružičastim naočalama," dodala je Tihana.

 


Da svi ljubitelji putovanja, dobre hrane, pisanja i fotografije pronađu inspirativne i zanimljive ideje, brine se ekipa s punkufer.hr-a. Glavni urednik Srđan Brajković ističe: „punkufer.hr kroz tematiku putovanja i gastronomiju nastoji svoje čitatelje zabaviti i stalno ih podsjećati na veseliju stranu života, a i uvijek rado prima nove zanesenjake koji će ostaviti trag na našem portalu“ te poručuje: „Pročitajte dnevne aktualnosti, ali kad vam ih je konačno pun kufer prepustite se putopisima koji će vas opustiti, hrani koja će vas inspirirati i zanimljivostima koje će vas zabaviti“.

 


Inovativnost, prepoznavanje nadolazećih trendova i potreba korisnika pokazuje da DNEVNIK.hr ide u kvalitativnom smjeru, i da korisnike očekuje još mnogo kvalitetnog sadržaja!
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju