Glasujte u anketi i recite nam tko vam se najviše svidio!

Da bi postali dijelom MasterChef kuhinje, kulinarski entuzijasti morali su se pokazati u najboljem svjetlu, a budući da je konkurencija neumoljiva, to je uspjelo samo najboljima.

Kandidati koji su zaslužili posljednje pregače i uselili u MasterChef kuću su: Ivan Palinić, Piero Ricci, Sarah Mikulec, Kristina Ćorak, David Divjak, Nikola Stazić i Ivana Soldo. 

 

IVAN PALINIĆ
26, Split

Ivan Palinić ima 26 godina i dolazi iz Splita. Već 8 godina radi u ugostiteljstvu kao konobar i barmen. Cijeli život bavi se sportom (trčanje, nogomet, košarka, fitness), a zbog toga se odlučio upisati kineziologiju. Mama radi u ugostiteljstvu i ona mu je uzor u životu jer sve životne nedaće uspijeva savladati s osmijehom na licu. Ivanov otac se razbolio i preminuo dok je on još bio u osnovnoj školi. Ivan priznaje da je to sve na njemu ostavio puno ožiljaka, ali se čovjek mora nekako izvući i ići dalje. U tim godina je bio pomalo nemirnog duha, ali što je stariji sve se više smiruje i ima potrebu pomagati drugima. Ivan dolazi na MasterChef jer u njemu vidi veliku priliku koju misli da zaslužuje.

PIERO RICCI
44, Zagreb

Piero dolazi iz Istre – rodio se u Puli, a odrastao u Raši. Iz miješane je obitelji i ima dvojno državljanstvo. Srednju školu završio je u Labinu, a zatim otišao u Italiju na fakultet. U Italiji je proveo ukupno 10 godina, studirajući u Padovi i Milanu. Nakon toga vratio se u Hrvatsku te se u Zagrebu zaposlio na grafičkom studiju. Često kuha i voli kuhati za sebe i prijatelje. Kuhanje je kod njega spontano i kreativno te rijetko kuha po receptima.

SARAH MIKULEC
29, Aalborg-Danska

Sarah živi u gradu Aalborgu u Danskoj. Nakon što je završila srednju školu u Zagrebu za primijenjenu umjetnost i dizajn, s dečkom je prije gotovo sedam godina otišla na studij u Dansku. U Danskoj je završila fakultet za turizam i menadžment. Sarah je u kuhinji odmalena pomagala mami koja se specijalizirala za vegetarijansku kuhinju, osobito makrobiotiku, a izdala je i svoju kuharicu. Sarah je do 15. godine bila vegetarijanac. Sarah ima veliku obitelj te ima još dvije sestre i tri brata. U slobodno vrijeme proučava recepte i videe. Kaže da njezin dečko stalno hvali njezino kuhanje pred prijateljima i svima govori da će joj jednom otvoriti restoran jer svi trebaju probati njezina jela.

KRISTINA ĆORAK
35, Dubrovnik

Kristina Ćorak ima 35 godina i živi u Dubrovniku, a po zanimanju je geolog te radi u struci. Kaže da je njezin posao možda malo više „muški“, ali danas je sve ravnopravnije, pa to povezuje sa situacijom u kuhinji, gdje ima puno više chefova muškaraca, a žene su jednako dobre kuharice. Kristina je jako komunikativna i energična. Kaže da bi u MasterChef kuću ponijela bar 10 pari tenisica. Počela je kuhati kad je počela živjeti sama u Zagrebu, iako je odmalena s mamom radila kolače. Nije joj problem pripremati ni slano ni slatko. Jako voli kuhati iz glave, a rijetko joj jela ispadnu ista jer su gotovo uvijek posebna i drugačija. Ona sama je ljubitelj slatkih jela, no voli radit rižote, paste, toćeve, gulaše i slatko. Jako je pedantna i perfekcionist, što joj nekad čak ide na živce. Za MasterChef se htjela prijavit i prošle godine i odustala je od ideje zbog straha, ali predomislila se kad je vidjela prošlogodišnjeg kandidata Marka.

DAVID DIVJAK
30, Đakovo

David je odrastao u jednom malom selu kod Đakova u velikoj obitelji. Nakon završene škole i nekoliko sezona rada na moru, odlazi u Njemačku gdje je radio u fast food restoranima. Već dugo mašta o MaserChefu kojeg vjerno prati i želi postati bolji kuhar. Rano je postao otac, pa dosad nije imao prilike za edukaciju, a nada se da će MasterChef biti njegova prilika ne samo za usavršavanje, nego i prilika da se vrati kući, svojoj rodnoj kući u Gašincima.

NIKOLA STAZIĆ
30, Kaštel Sućurac

Završio je srednju elektrotehničku školu 2012. godine i radi kao pomorac, odnosno kormilar na trajektu. Počeo je kuhati tek na brodu jer su do tada kod kuće kuhale mama i dvije sestre. Dobre savjete o kuhanju mu je uvijek davala mama putem video poziva, a Nikola sada kuha svakodnevno za kolege na trajektu gdje ih trenutno ima devetero te sve radi sam – od pripreme do kuhanja. Svaki dan ima u planu dva jela no zna se dogoditi da dođe u trgovinu i da nema nečega, pa mora promijeniti inicijalnu ideju. Najviše voli pripremati meso.

IVANA SOLDO
27, Čitluk

Ivana ima 27. godina, dolazi iz mjesta Ograđenik (Čitluk) i magistra je povijesti i pedagogije. Kod kuće voli eksperimentirati, ali samo za sebe, jer obitelj više voli klasična jela. Ivana je nekoliko sezona radila kao ispomoć u kuhinji. Veliki je gurman, voli isprobavati jela, ali još više voli kuhati, a zato je svi oko nje nagovaraju već godinama da se prijavi na MasterChef, ali ona je uvijek mislila da nije dovoljno dobra. Na kraju se ipak prijavila, ali nikome nije rekla. Obožava raditi slatko, sve vrste kolača i torti, ali bi željela naučiti više o modernoj kuhinji. Skuplja recepte i ima nekoliko bilježnica i rokovnika s prikupljenim receptima. Na prekretnici je života, voli svoju struku, ali je cijeli život nešto gura prema kuhinji i misli da je sad vrijeme da se napokon odvaži.

Tko vam se najviše svidio?

glasova:


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju