Izvrsni rezultati gledanosti

Nova TV započela je jesensku shemu s pravim televizijskim spektaklom, a prema impresivnim rezultatima gledanosti, popularni formati – domaća dramska serija "Kumovi" i zabavni show "MasterChef" – još su jednom osvojili naklonost publike te potvrdili status najboljeg i najgledanijeg TV sadržaja.

Najiščekivanija serija ove godine, domaća dramska serija "Kumovi", koja i u 2022. i u 2023. nosi titulu najgledanije domaće serije u Hrvatskoj, apsolutni je prvak televizijskog programa. Zgode i nezgode omiljenih Zaglavljana iz "Kumova" nastavljaju oduševljavati publiku, a da ih je publika s nestrpljenjem dočekala svjedoče i podaci gledanosti. Novi nastavak serije prikovao je gledatelje uz male ekrane pa je tako premijerna epizoda bila najgledaniji sadržaj na TV-u na cijelom danu, a ostvarila je 36 % udjela u gledanosti. U prosjeku je svaku minutu epizode gledalo preko 442 tisuće gledatelja, a epizoda je dosegnula preko 664 tisuće gledatelja. U istom terminu emitiranja, "Kumovi" su od prvog sljedećeg konkurenta bili duplo gledaniji, za čak 110%.

U najpoznatijoj kuhinji na svijetu, pod vodstvom vrhunskih chefova Melkiora Bašića, Stjepana Vukadina i Damira Tomljanovića, kuhala se najbolja zabava pa je tako prva epizoda šeste sezone popularnog showa "MasterChef" ostvarila 33 % udjela u gledanosti. Prva audicijska emisija dosegnula je više od 584 tisuće gledatelja, a u istom terminu emitiranja "MasterChef" je bio gledaniji od prvog sljedećeg konkurenta za 46 %.

Uz sjajan start ova dva iznimno popularna formata, Nova TV je ponedjeljak završila i kao televizija s najgledanijim udarnim terminom s ostvarenih 30 % udjela u gledanosti. U prosjeku ga je svaku minutu pratilo preko 317 tisuća gledatelja, a dosegnuo je preko milijun gledatelja. Od prvog sljedećeg konkurenta, vremenski slot u kojem se emitirao "Dnevnik Nove TV", serije "Kumovi" i "Na granici" te "MasterChef", bio je gledaniji za 26 %.

Nova TV nastavlja oduševljavati gledatelje svojim programom te neosporno i ove jeseni vlada TV eterom. Također, od četvrtka gledatelji imaju priliku pratiti i novu sezonu emisije "Provjereno", a uskoro ih očekuje i nova, jubilarna sezona "Supertalenta".

 

Izvor: UMTG; pružatelj podataka: AGB Nielsen; TG: 4+; Period: 4.9.2023.; CSHR%, AMR%, AMR, RCH; Prime time: 18:30-23:30

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju