U situaciji političkih kriza ili vanrednih događaja, kada je točna i pravovremena informacija važnija nego ikada, građani biraju Novu TV

Dokazale su to još jednom brojke gledanosti i ovu subotu, kada je nakon dramatičnog uhićenja premijer Plenković Darka Horvata razriješio dužnosti ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Uz informativni program Nove TV toga je dana bilo preko milijun i 200 tisuća gledatelja, te je u prosjeku bio 75% gledaniji od informativnog programa prvog konkurenta.

Od ranog poslijepodneva, pod uredničkom palicom Željke Gulan, u izvanrednim su vijestima gledatelje s nekoliko lokacija uživo izvještavali Hrvoje Krešić, Josipa Krajinović, Ivan Čorkalo i Petra Buljan, dok su Vijesti u 17 i Dnevnik Nove TV donijeli i pregled ključnih trenutaka, reakcije političara i građana, kao i zanimljive reportaže o radu Vlade i dosadašnjim potezima premijera Plenkovića. Zanimljivo je bilo pratiti i komentar Mislava Bage koji je bio s voditeljima u studiju te razgovor s ministrom Malenicom koji je gostovao kod Hrvoja Krešića.

Izvanredne vijesti, s početkom u 13 sati, ostvarile su udio u gledanosti od 19,6%, što je čak 45% bolji rezultat od prvog konkurenta. Uspoređujući tako i Vijesti u 17 sati, one su s udjelom u gledanosti od 34,6% ostvarile za 76% bolji rezultat. I inače najgledanija središnja informativna emisija u zemlji, Dnevnik Nove TV, od svog je prvog konkurenta bio bolji za 53%, ostvarivši 35,6% udjela u gledanosti.

Izvor: UMTG, pružatelj podataka AGB Nielsen, Ciljna skupina 4+; Period: 19.2.2022.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju