Manje poznati pozadinski detalji jedne od najpoznatijih komedija!

Vraćamo se tamo gdje je sve počelo! Ekipa policijske akademije tek počinje učiti što znači biti policajac.

Država si ne može priuštiti dvije policijske akademije te je odlučeno da se jedna mora zatvoriti. Guverner Neilson (Ed Nelson) imenuje odbor za procjenu koji će odlučiti koja će akademija ostati otvorena. Hoće li to biti akademija zapovjednika Lassarda (George Gaynes) ili pak mišićavi, disciplinirani kadeti koji marširaju modernim centrom za zapovjednikom Mauserom (Art Metrano).

Lassardova se akademija suočava s velikim izazovom. No on je uvjeren da će preživjeti natjecanje zbog svojih novih regruta. Međutim i sam pogled na njih pokazuje da je Lassard u velikoj nevolji. Oni su nedisciplinirani i nesposobni, a to su njihove najbolje osobine. Najgore je to što su oni najlošiji polaznici otkad su narednik Mahoney i njegovi kolege diplomirali. Narednici Mahoney, Tackleberry (David Graf), Hightower (Bubba Smith), Hooks (Marion Ramsey), Jones (Michael Winslow) i poručnica Callahan (Leslie Easterberook) shvate da Lassard treba pomoć i odluče spasiti akademiju. Međutim, neće biti lako. Mauser i njegov ulizica Proctor (Lance Kinsey) uspiju pridobiti dva prevrtljivca s Lassardove akademije na svoju stranu.



Film je 1986. dobio nagradu Golden Screen.

Leslie Easterbrook koja glumi poručnicu Callahan trebalo je četiri sata samo da nauči upaliti jedan od jet-skija za finalnu scenu potjere.

Međutim, to nije najzanimljivija činjenica o snimanju filma vezana za nju. Naime, Leslie je imala aferu s glumačkim kolegom Jerryjem Parisom za vrijeme snimanja filma. Jerry je umro deset dana nakon američke premijere filma.

U intervjuu nakon snimanja filma, Marion Ramsey našalila se kako bi voljela da je bila na setu tijekom snimanja scene u kojoj je Lancey Kinsey gol.

Urnebesnu komediju "Policijska akademija 3: Ponovno u školi" ne propustite u utorak u večernjem terminu na Novoj TV!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju