Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Greška od 200 tisuća kuna o kojoj Zavod za mirovinsko osiguranje šuti od lani. Nakon afere oko zapošljavanja, dobili smo insajderske informacije o tome, kako one koje istražuje DORH, nisu jedine. Svjedoci tvrde - propusti i nepravilnosti prijavljivani, no nitko nije reagirao. Istražili smo što se to događa u HZMOu?

Plaćaju Dom za starije u Petrinji. A smješteni su u Gospiću, Karlovcu, Zagrebu, Topuskom. Godinu i pol nakon potresa, i dalje je neupotrebljiv! Neki štićenici svoju obitelj ne vide i mjesecima. U isto vrijeme - djelatnici Doma rade u smjenama po 12 ili 24 sata, prelaze svaki dan stotine kilometara! A rješenje koje su dobili, ne bi li vratili korisnike bliže Petrinji, zahtjeva još kilometara na drugu stranu zupanije! Prica je to o nemogućim uvjetima koji od privremenog poprimaju naziv trajno.

Mjesto koje je desetljećima sinonim za iseljavanje, doživjelo demografski boom! U samo nekoliko dana – broj stanovnika povećao se za 300-injak. Povod je strašan, rat u Ukrajini! Ali novopridošli stanovnici kažu – energija i entuzijazam domaćina su jednostavno nevjerojatni. Bili smo u Korenici koja je preko noći postala utočište i novi dom mnogim izbjeglicama.

Mladić i teška nesreća koji su pokrenuli nevjerojatan val dobrote. Njegovi kolege s dasaka koje život znače odlučili su - glumit će sve dok ne padnu s nogu! Nevjerojatna akcija šibenskih glumaca za mladog Luku Šarića koji je stradao u prometnoj nesreći. Operacija u Beču košta 28 tisuća eura, a oni su odlučili skupiti baš tu svotu.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju