Dijabetičar Leo žiri će pokušati osvojiti žiri slatkim jelom.

 Došlo je vrijeme za MasterChef kuhanje, a neki će time okrenuti i novu stranicu u svom životu. U veseloj ali i napetoj atmosferi prve audicijske emisije MasterChefa vidjet ćemo razna jela kojima će kandidati pokušavati osvojiti nepca žirija.

Ove sezone izazovi će biti teži i zahtjevniji, jer se traže najbolji kuhari do sada, najavio je chef Damir Tomljanović kojeg ćemo gledati u žiriju uz chefove Stjepana Vukadina i Melkiora Bašića. No, tko će proći audiciju i dobiti priliku nastaviti natjecanje, saznat ćemo kroz narednih nekoliko epizoda.

U prvoj epizodi MasterChefa upoznat ćemo Anitu koja kaže kako joj nedostaje doza hrabrosti da se sama otisne u ovakvu avanturu, pa su je u MasterChef prijavile njezine sestre. Dolazi iz Imotskog i dugo je vježbala pripremu jela od piletine u kombinaciji tajlandske i mediteranske kuhinje, koje će servirati Stjepanu, Mekioru i Damiru. Dodaje kako njezina najbolja jela nastaju kad je najviše ljuta. ''Sigurna sam u svoje jelo, jer mislim da je dobro, ali opet mi nije svejedno jer će ga kušati vrhunski chefovi'', kaže Anita.

Studenta Lea koji voli kuhati prijavila je njegova djevojka. Iako je dijabetičar, žiriju se odlučio predstaviti sa slatkim jelom. ''Dobio sam dijabetes kad sam imao deset godina. Naravno da nije lako, ali sam se navikao funkcionirati s tim'', ispričao je Leo. S kukuruznom juhicom i uštipcima pred žiri će doći Lucija koja je od malena učila kuhati od svoje bake. '

Osim što joj je drago kuhanje, kandidatkinja Katarina uživa i u učenju stranih jezika, a među njima je i turski kojeg uči gledajući serije. Svoje vještine u kuhinji, kao i znanje turskog, demonstrirat će pred žirijem. Hoće li njeno jelo biti dovoljno za prolaz, tek ćemo vidjeti.

U emisiji ćemo vidjeti i jednu TikTokericu koja u audicijskoj emisiji priprema knedle od batata punjene s kremom od lješnjaka. Nekim kandidatima neće stvari ići baš od ruke, događat će se i propusti, a hoće li žiri tolerirati gafove, saznat ćemo uskoro.

Na audiciju dolazi i jedan otac sedmero djece koji će svoju pregaču nastojati zaraditi jednim ribljim jelom. ''Kuhanje je moja druga ljubav. Stavite me tri dana u kužinu i neću tri dana ići spavati',' rekao je strastveni kandidat ususret audiciji. Nakon što nabrusi noževe, krenut će u pripremu namirnica po koje je išao na tržnicu. Je li dovoljno vješt u kuhinji kako bi prošao audiciju MasterChefa, otkrit će prva epizoda.

Da umjetnost i kuhinja idu ruku pod ruku, doći će pokazati i jedan tattoo majstor. Je li uživanje u kuhanju dovoljno za osvojiti pregaču, tek ćemo vidjeti.

U prvoj epizodi MasterChefa, ne propustite pogledati razigrana jela, veselu atmosferu, ali i neka razočarana lica.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju