Matea Alduk: ''Razmišljam hoću li slijediti mozak ili srce''

 U kuhinji je znanje važno dijeliti. Kandidatima je to posebno naglasio chef Melkior Bašić u iščekivanju testa kreativnosti. ''Bitno je dijeliti znanja, jer osoba koja se zatvori nikada neće napredovati'', poručio je Melkior.

Da su kandidati otvoreni ka dijeljenju znanja, vidjeli smo još i prošli puta kada im je Lora Cepetić ustupila svoju skriptu o jelima i izazovima u prošlogodišnjem MasterChefu. ''Jako puno dijelim svoje znanje, donio sam i neke knjige, ostali me pitaju za savjet, ja pitam za savjet druge'', kazao je Tihomir Krklec. Marko Kolak pak misli da ima premalo znanja da bi dijelio nešto što drugi ne znaju.

U MasterChef kuhinji, ovoga puta morat će činiti upravo to – učiti jedni od drugih jer radit će u parovima.

Matea Alduk kao pobjednica kutije iznenađenja je ta koja će izabrati glavnu namirnicu za ovaj test kreativnosti. Kao pobjednica ima još nekih pogodnosti, a među njima je izbor hoće li ovoga puta kuhati ili neće. ''Razmišljam hoću li slijediti mozak ili srce. Mozak govori sjedni na galeriju, a srce – kuhaj, pa došla si kuhati'', u nedoumici je bila Matea.

Kad je stala pred žiri ispred kojeg su bila tri zvona, morala je donijeti odluku hoće li danas stajati za radnom jedinicom ili će se pak popeti na galeriju s koje će promatrati svoje kolege. ''Kuhat ću, da'', rekla im je naposljetku, nakon što još promislila o svemu i pred njima.

Zvona su skrivala glavne namirnice, a žiri je otvarao jedno po jedno i svaku prokomentirao s Mateom. Na raspolaganju su joj pastrva, lignja i oslić, a što će od njih odabrati Matea, doznat ćemo već večeras.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju