Oni su mentori koji će naše zvijezde pripremiti za glamurozni plesni podij te s kojima će skupa zasjati na pozornici.

Užarenom plesnom podiju popularnog showa Nove TV i u ovoj sezoni pratimo profesionalne plesače i plesačice:

  • MARKO ŠAPINA

Sportskim standardnim i latinskoameričkim plesovima Marko se počeo baviti 2008. godine, te od tada sve do danas odlazi na plesne turnire i ulaže u plesno obrazovanje. Iza sebe ima 15 godina aktivnog natjecateljskog staža u latinskoameričkim i standardnim plesovima i 12 godina rekreativnog bavljenja hip hop-om.
Od značajnijih rezultata do sada Marko izdvaja ulazak u finale na državnom prvenstvu 2015. godine u kombinaciji 10 plesova na kojem je osvojio šesto mjesto, a na istom tipu natjecanja 2018. godine u finalu s plesnom partnericom osvaja 5. mjesto. 2017. godine bili su drugi par na rang listi. U rujnu 2018. se po prvi puta ikada natjecao na hip hop natjecanju gdje je osvojio treće mjesto. Marko je u svojoj karijeri slagao koreografije za mladence, hip hop koreografije u animaciji, u paru i timske, kao i koreografije za show u latinskoameričkim i standardnim plesovima. Konstantno se educira na području svih stilova plesa putem privatnih sati i stručnih plesnih seminara, te na području rada s ljudima. Od 2011. do 2021. radio je posao i turističko-plesnog animatora diljem Jadrana. U prosincu 2013. počinje plesati s Anjom Alispahić koja je tada bila poprilično nova u plesu, ali ne i sportu. Kao bivša reprezentativka u sinkroniziranom plivanju, radna navika nije nedostajala pa su sukladno tome jako brzo napredovali. Na prvom turniru su Anja i Marko osvojili svoju prvu zlatnu medalju, koja zahvaljujući trenerima i trudu nije bila zadnja. Od 2014. do danas su nebrojeno puta nastupali na prekrasnim terasama hotela našeg Jadrana kao plesači latinskoameričkih plesova, tijekom čega su pronašli veliku ljubav prema zabavljanju publike i približavanju plesa kao opuštenog i jako zabavnog sporta.


 

  • GABRIELA PILIĆ

Završila je stručni studij na Kineziološkom fakultetu te time postala prvi stručni prvostupnik trenerske struke plesa u Hrvatskoj. U razdoblju od 2006. do 2015. osvojila je ukupno 16 naslova prvaka Republike Hrvatske u najvažnijoj kategoriji odraslih u latinskoameričkim, standardnim i kombinaciji deset plesova u paru s Ištvanom Vargom te par naslova u mlađim kategorijama. Redovito su predstavljali Hrvatsku na svjetskim i europskim prvenstvima te međunarodnim natjecanjima. Plasiravši se 2012. godine u top 10 parova na svjetskoj rating ljestvici u kombinaciji deset plesova, ostvarila je status sportaša prve kategorije te bila stipendirana od Grada Zagreba. Hrvatski sportski plesni savez dodjeljuje joj plaketu za najtrofejniju plesačicu u dotadašnjoj povijesti rada Saveza. Članica je hrvatske plesne reprezentacije tijekom svoje cijele natjecateljske karijere.
Svojim rezultatima ponosno dodaje pobjedu u showu Ples sa zvijezdama s plesnim partnerom Slavkom Sobinom u prvoj sezoni na Novoj TV. Danas uspješno trenira mlade sportske plesne parove, od kojih su neki već višestruki državni prvaci. Osim sportskog dijela uživa i u podučavanju plesne rekreacije za žene Ladies latin, koja je svakog dana mnogobrojnija, te individualne rekreacije za parove, kao i pripremi mladenca za prvi ples.


 

  • VALENTINA WALME

Valentina Walme je državna prvakinja u latinskoameričkim i standardnim plesovima. Iza Valentine je preko 200 pobjeda na međunarodnim i domaćim turnirima. Valentina i Alan Walme, njen brat, prvi su plesni par u Hrvatskoj koji je prešao u najvišu plesnu kategoriju u standardnim i latinskoameričkim plesovima u jednom danu. Tijekom svoje karijere angažirana je u brojnim TV projektima, događanjima, glazbenim spotovima i reklamnim kampanjama. Plesala je na Severininoj turneji “The Magic Tour”. Koreografirala je za Severinu, Franku, Natašu Bekvalac, Miu Dimšić, Davida Temelkova, Borisa Novkovića. Plesala je za Dinu Merlina, MAC Awards, Tvoje lice zvuči poznato, Supertalent, a koreografirala je i za seriju “Bogu iza nogu''.
U showu ''Ples sa zvijezdama'' sudjeluje 2013. gdje joj je plesni partner bio Janko Popović Volarić. U sezoni 2019. na Novoj TV nastupa s Davorom Garićem.


 

  • HELENA JANJUŠEVIĆ

Helena je rodom iz Pule, plesom se bavi od svoje 3. godine života. Prva plesna tehnika kojom se počela baviti je jazz, zatim je nadograđivala znanje sa suvremenim, hip hopom, MTV-em i latin plesovima. Kao plesač sudjelovala je u svim sezonama showa Tvoje lice zvuči poznato i Supertalent kao dio plesnog ansambla, te je surađivala s poznatim pjevačima kao što su Severina (The Magic Tour), Indira, Franka, Danijela Martinović, Antonija Šola, Mario Roth, Petar Grašo, Lana Jurčević (koreograf na CMC), Dino Merlin (koreograf za spot za pjesmu „Mi“ i dva koncerta), Albina (svi nastupi i spot za pjesmu „La la love“)... Helena voli izazove te se kontinuirano educira na raznim seminarima i radionicama.
Radi kao vanjski suradnik/profesor na Kineziološkom fakultetu, na odjeljenju za izobrazbu plesnih trenera. Da nije plesač, vjerojatno bi bila veterinar ili arhitekt, kaže. Voli more i putovanja, a ono što ju najviše pokreće i motivira je kreiranje plesnih koraka, koreografija ili koncepata.


 

  • MATEO CVENIĆ

Mateo je višestruki državni prvak u latinskoameričkim plesovima te dugogodišnji reprezentativac Hrvatske i finalist brojnih hrvatskih i međunarodnih turnira. On je i polufinalist Europskog kupa, a gledatelji ga vjerojatno pamte i po tituli polufinalista Supertalenta 2009. godine. Iza njega je 16 godina bavljenja natjecateljskim plesom. Natjecateljska karijera je bila fokusirana na međunarodne turnire, gdje se borio za prestiž na svjetskoj rang ljestvici. Zbog plesa se u više navrata selio, kratko vrijeme je proveo i u Norveškoj. Pred kraj natjecateljske karijere je imao uspješno partnerstvo s Ruskinjom Aliyom Shakirovom koja se doselila u Osijek.


 

  • PAULA JERIČEVIĆ

Paula osim što se profesionalno bavi plesom već 18 godina, studira na Filozofskom fakultetu turkologiju i francuski jezik. Čak jedanaest puta bila je državna prvakinja, jednom srebrna i tri puta brončana. Kao državna prvakinja i član reprezentacije godinama je predstavljala Hrvatsku na europskim i svjetskim prvenstvima. Od 2013. do danas niže profesionalne nastupe u raznim televizijskim zabavnim emisijama, između ostalih i u ''Tvoje lice zvuči poznato'', a od 2016. sudjeluje i na raznim komercijalnim događanjima, video spotovima i ostalim show nastupima. Nakon završene natjecateljske karijere Paula se bavi podučavanjem, vodi grupe Lady latina u Zagrebu i priprema mladence za prvi ples.


 

  • GORDAN VOGLEŠ

Gordan je profesionalni plesač, koreograf i bivši plesni sudac sa WDC i WADF licencom. Od 2005. do 2017. višestruki prvak na brojnim domaćim bodovnim turnirima gdje se isticao po svojoj prirodnoj fleksibilnosti i talentu. Živio je i radio u Tajlandu i Americi kao plesni učitelj u plesnoj franšizi “Fred Astaire” gdje je još dodatno razvijao svoj plesni vokabular i ljubav prema drugim plesnim stilovima. Od zapaženijih projekata od 2017. do 2019. je i sudjelovanje u međunarodnom plesnom natjecanju Adriatic Pearl u Dubrovniku, kao jedan od organizatora. Gledali smo ga i u posljednjoj sezoni ''Ples sa zvijezdama'', a trenutno radi kao koreograf, plesač i voditelj latinskoameričkih plesova u studijima u Zagrebu i Rijeci te je aktivan plesač jazza.


 

  • MARKO MRKIĆ

Marko Mrkić za sebe će reći: ''skroz normalan lik, ali pleše''. U ples se zaljubio kad se zaljubio u srednjoj, pa s tadašnjom partnericom krenuo u natjecateljsku karijeru. Dogurao je do reprezentacije i Europskog prvenstva, a nakon toga izgurao svoju plesnu školu. Kaže da se pronašao u plesu, ali je zalutao u poduzetništvo. Tako da već četiri godine kroz svoju plesnu školu „Lijeva & Desna“ ples u paru želi približiti svima koji misle da to nije za njih - prvenstveno muškarcima, zatim osobama s amputacijama, gluhima, a na kraju i - zvijezdama. Nakon prošlog „Plesa sa zvijezdama“ gdje je došao do finala, ove je godine još spremniji na šminku i frizuru, a odvažio se otići i u solarij, iako svima laže da ga je influencerski život odveo na Karibe.


 

  • MARIO OŽBOLT

Mario iza sebe ima niz plesnih dostignuća, pa je tako tri godine zaredom državni prvak u kombinaciji standardnih i latinskoameričkih plesova. Mario je predstavljao Hrvatsku na brojnim svjetskim i europskim prvenstvima te je bio u top 20 parova na svijetu u kombinaciji standardnih i latinskoameričkih plesova. Rekreativno se bavi borilačkim vještinama (kickboxing i tajlandski boks).
Često nastupa i na raznim humanitarnim događanjima te u televizijskim emisijama, pa su ga gledatelji tako, osim u prošloj sezoni ''Plesa sa zvijezdama'', mogli vidjeti i u showu ''Tvoje lice zvuči poznato''. Mario također studira odnose s javnošću.


 

  • IVAN JARNEC

Profesionalni plesač Ivan Jarnec rođen je u Varaždinu. Tijekom osnovne škole trenirao je plivanje i ples te išao na satove glume u HNK Varaždin. Plesom se počeo baviti 2007. godine. Temeljem plesnih rezultata, pozvan je u reprezentaciju Republike Hrvatske 2012. godine. Godinu kasnije, mijenja partnericu te počinje plesati pod slovenskom zastavom. Prvi put se okrunio titulom državnog prvaka 2013. godine. U tom periodu, osvojio je još osam titula državnog prvaka Slovenije, a najbolje rezultate postigao je 2014. u Madridu i 2017. u Moskvi, plasiravši se u polufinale svjetskog prvenstva. Nakon završetka srednje škole, seli se u Ljubljanu. Ulaskom u kategoriju odraslih, odmah postaje vice prvak države u standardnim plesovima, gdje se uvrstio u polufinale europskog kupa. 2019. godine odustaje od natjecateljskog plesa te se posvećuje radu s djecom. Kroz karijeru je osvojio mnogobrojna natjecanja, od domaćih do stranih. U više navrata izabran je za sportaša godine, a višestruko je nagrađivan od strane Plesnog saveza Slovenije.


 

  • HELENA BRADVICA

Helena Bradvica višestruka je državna prvakinja u latinskoameričkim, standardnim i kombinaciji deset plesova. Natjecala se s plesnim partnerom Mariom Ožboltom te ostvarila mnoge pobjede na međunarodnim i domaćim turnirima. Jedan od najvećih uspjeha bio je ulazak u top 20 parova na svjetskoj rang ljestvici u kombinaciji deset plesova 2014. godine. Njezin partner Mario i ona predstavljali su Hrvatsku na mnogim europskim i svjetskim prvenstvima. Danas uspješno podučava mlade plesne parove, djecu i bavi se vođenjem plesnih rekreacija te individualnih poduka za mladence. Unatoč brojim gostovanjima u na nastupima, televizijskim emisijama i sudjelovanja u animacijama veseli se prvom sudjelovanju u showu „Ples sa zvijezdama“. Osim toga, Helena je student zadnje godine diplomskog studija na Građevinskom fakultetu u Zagrebu.


 

  • NIKA JELIĆ

Nika Jelić, plesačica latinskoameričkih i standardnih plesova, po struci prvostupnica građevinarstva i fitness instruktorica grupnog fitnessa, tenisice uvijek rado mijenja za plesne cipele. Svoju najveću strast pronašla je u latinoameričkim i standardnim plesovima. Iako su latino plesovi bili oni u koje se zaljubila, u 15 godina bavljenja plesom predstavljala je Hrvatsku na svjetskom prvenstvu u standardnim plesovima, osvojila državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u standardnim plesovima te predstavljala San Marino na brojnim međunarodnim natjecanjima. Nakon završene sportske karijere svoj put nastavlja u ulozi trenera, usavršavajući i druge plesne stilove te nastupajući. Ovako ona vidi, kako sama kaže, najljepši sport na svijetu: "Na pitanje 'Tko si ti?' uvijek bih na prvo mjesto stavila plesačica. Moći stvoriti neki novi svijet kroz glazbu, pokret i emociju s partnerom za mene je ogromna privilegija, a probuditi skrivenog plesača u drugima mi je najdraži mogući izazov. Ako sam inspirirala jednu malenu djevojčicu da krene ovim putem, ja sam uspjela."

  • ALAN WALME

Alan Walme je državni prvak u kombinaciji deset plesova i u standardnim plesovima te viceprvak u latinsko-američkim plesovima, no većim uspjehom od broja osvojenih prvenstava smatra broj prvaka koje je trenirao. Sa sestrom Valentinom pokupio je brojne medalje, pehare i priznanja ne samo na domaćim već i internacionalnim natjecanjima. Licencirani je sudac sportskog plesa pri Svjetskoj plesnoj federaciji WDSF. Surađivao je s brojnim zvijezdama kao što su Nataša Bekvalac, Leteći odred, Begini itd.


 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju