U jako kratkom vremenu nastaju nove kreacije.

Kako bi plesni spektakl doista bio spektakularan osim dobro uvježbanih plesnih parova neizostavna je kostimografija. Cijeli tim marljivo radi na haljinama i odijelima. Glavna kostimografkinja je Emina Kušan sa svojim timom koji čine – Ozana Gabriel, Kristina Grbavac, Valentina Svetec i Katarina Pohl.

Svi kostimi koje vidimo iz emisije u emisiju na plesnim parovima su šivani. Za prvu emisiju sašiveno je 60-ak kostima, a tako se nastavlja i za svaku sljedeću emisiju.

„Rad na ovom projektu - kao da svaki tjedan imamo premijeru od 50-tak šivanih kostima u manje od sedam radnih dana. Jako zahtjevan projekt što se tiče kostimografije, ali vrlo kreativan i inspirativan, projekt kojeg volimo i kojem se veselimo, bez obzira na svu njegovu zahtjevnost“, istaknula je glavna kostimografkinja Emina.

Plesni kostim jako je zahtjevan za izradu jer za određene modele kostimska proba traje i do sat i pol, a ponekad jedan natjecatelj mora imati i nekoliko proba za dovršavanje jednog kostima. Također i potraga za materijalima iziskuje dosta vremena, a osim materijala izrađuju se i potrebni ukrasi.

Svaka članica kostimografskog tima zadužena je za određeni dio posla. Na neke kostime potrebno je prišiti šljokice, rese, razne aplikacije ili farbanje materijala. Uz izradu kostima za početne točke tu su i kostimi za dodatne plesače koji su u plesnim točkama. U jako kratkom vremenu potrebno je dogovoriti krojeve, nabaviti materijale i sve ukrase te napraviti kostimske probe sa svim članovima koji nastupaju u toj emisiji.

Pogledajte sve čarobne trenutke prve emisije showa "Ples sa zvijezdama" u našoj fotogaleriji.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju