Quicsteperi, spretni jazzdanceri, leteći rumba majstori, tango maheri, strastveni tango duo, plesači na oblacima oduševili u prvom ''Plesu sa zvijezdama''!

Tjedni uvježbavanja su iza njih, a da su bili svi vrijedni na probama pokazala je već prva emisija showa ''Ples sa zvijezdama'' koja je predstavila svih 11 parova. Kreativne koreografije, specijalni efekti te vrhunska i jedinstvena prezentacija nekoliko plesnih stilova već u prvoj emisiji pokazali su da ovi plesači neće ostaviti ravnodušnim ni gledatelje niti stručni žiri koji ih je imao priliku prvi put i ocijeniti.



Iako u prvoj emisiji nije bilo ispadanja, prema ocjenama Dinka Boganića, Tamare Despot, Almire Osmanović i Nicolasa Quesnoita u spektakularnom otvaranju showa odskočili su Josipa Pavičić i Damir Horvatinčić s najviše osvojenih bodova, drugo mjesto zauzeli su Marko Grubnić i Ela Vuković, a odmah iza njih Slavko Sobin i Gabriela Pilić.

Josipa i Damir pokazali su da se engleski valcer može vrhunski izvesti na pjesmu ''You make me feel like a natural woman''. ''Osvježili ste večerašnju emisiju. Bili ste graciozni i elegantni, čestitam, samo tako dalje'', komentirao je Nicolas, a iste riječi iskoristio je i Dinko, no on je otišao i korak dalje. ''Za mene najbolji ples večeras'', zaključio je. Tamara i Almira također su pohvalili ovaj par, a Josipa je nakon komentara žirija bila toliko emotivna da nije mogla sakriti suze. Žiri ih je nagradio s najvećim ukupnim zbrojem ocjena (33) i tako ih lansirao na prvo mjesto.



Sa samo jednom ocjenom manje prošli su Marko i Ela koji su izveli paso doble, a njihova plesna ''borba u areni'' i talent svidjeli su se i žiriju. ''Vidio sam u Marku neki novi talent, sviđa mi se vaš temperament'', Dinko je bio također zadovoljan viđenim, a Tamara je izjavila da joj se čini kako je Ela od Marka napravila zmaja. Njihovom izvedbom bila je fascinirana i Almira.''Jedna strast, vrlo dobro i zaista jedva čekam vidjeti vas dalje'', zaključila je.



Slavko i Gabriela izveli su atraktivnu točku koja je sve ostavila bez daha, a njihova prva rumba završila je dramatičnim Gabrielinim primanjem za luster i elegantnim podizanjem u visinu. ''Samo je jedna prilika za dobar prvi dojam, a vi ste tu priliku jako dobro iskoristili'', započeo je komentare član žirija Nicolas. Da se osjetila sjajna energija među ovim parom pokazalo je i ocjenjivanje, a za ovu izvedbu dodijeljen im je ukupan zbroj ocjena – 30. .



Viktorija Đonlić Rađa i Marko Mrkić predstavili su se s tangom. ''Ja sam vas gledao i mislio, njih dvoje su stvarno kliknuli. Skroz si se predala Marku, maksimalno ste riskirali, impresioniran sam vašom izvedbom'', komentirao je Nicolas. Da je žiri bio zadovoljan pokazao je i svojim ocjenama te ovom paru dodijelio ocjene čiji je ukupan zbroj iznosio također 30.



Strastvenu izvedbu tanga izveli su Nives Celzijus i Mateo Cvenić koji im je osigurao ukupan zbroj ocjena – 28. ''Tango je bio lijep i neobičan, trema je normalna, a led treba probiti. Lijepa dinamika, lijepa povezanost među vama. '', udijelila je Almira savjete Nives. Nicolasu je njihova izvedba bila vrlo zanimljiva iako je istaknuo da bi trebalo malo poraditi na tehnici. ''Nives, sviđa mi se kako plešete erotično i strastveno. Vrlo ste fleksibilni, špaga je bila odlična'', pohvalio je nastup Dinko.



Damir Kedžo i Helena Janjušević na pjesmu ''365'' plesali su jazz dance. ''Znaš se jako dobro igrati s publikom i kamerom. Jako si koordiniran i spretan. Jako sam zadovoljan'', izjavio je Nicolas. ''Svaka čast, bravo i sjajno. Damire, imao si sjajnu mentoricu, a očito ti to i leži. Dinamičan si, imaš ritma, baš si ''ti''. Tu nemam puno reći, osim da te jedva čekam vidjeti u nekom drugom stilu'', oduševljena je bila Almira. Ukupan zbroj ocjena iznosio je 27.



Sonja Kovač i Gordan Vogleš oduševili su bečkim valcerom na pjesmu Bed of roses od Bon Jovija te su u studio unijeli dodatan dašak romantike. ''Na momente ste i izgledali kao da plešete već 10 godina skupa'', odmah na početku ih je pohvalila Tamara, a s njom se složila i Almira. ''Bilo je jako zanimljivo, osjetile su se te vaše emocije. Bilo je zaista super, čestitam'', poručila im je. Par koji je nastupio drugi po redu od žirija jedobio ocjene čiji je zbroj 25.



Ana Vučak Veljača i Mario Ožbolt plesali su jive, najživahniji latinskoamerički ples. ''Ne uzrujavaj se uopće što si pala, jako si talentirana! No talent nije sve, u jiveu bih voljela više vidjeti da skakućete, ali sve u svemu, dobro je bilo'', Tamara je Ani uputila riječi podrške nakon nastupa. Almira joj je poručila: ''Za prvi put je tvoja
izvedba bila odlična''.
Ukupan zbroj ocjena iznosio je 22.



U brzom i poletnom cha-cha-cha stilu hipnotizirali su nas Ivan Šarić i Paula Jeričević. ''Muški plesač koji pleše najprirodnije, postići tu prirodnost, to je spektakl'', primijetila je Tamara, a Almira je dodala da su Iva i njegova partnerica sjajno odradili svoj cha-cha-cha. Nicolas se složio da je Ivan vrhunski zabavljač. ''Imaš ritma, prirodan si plesač. Nemoj bježati od treninga tehnike'', savjetovao je Nicolas Ivanu. Šarić i njegova plesna partnerica Paula su jednak zbroj ocjena kao i Ana i Mario.



Prvu emisiju showa ''Ples sa zvijezdama'' otvorio je plesni par kojeg čine Ecija Ojdanić i Marko Šapina, a plesali su quickstep i to na pjesmu Umbrella od The Baseballs. ''Definitivno se vidi da je to quickstep, bilo je dosta koraka koji su bili van ritma, to mi je dosta upadalo u oko. Ecija, opustite se i to će biti savršeno'', zaključila je Tamara. ''Osjeća se da ste se zabavljali'', rekao je Nicolas, a Almirin je zaključak također bio da je izvedba bila zabavna. Žiri im je dodijelio ocjene čiji zbroj iznosi 19.



Davor Garić i Valentina Walme studio ''Plesa sa zvijezdama'' zapalili su vrućom, zavodljivom rumbom. ''Za sljedeći puta možeš skinuti hlače. Bili ste sjajni, zanimljivo, efektno, ali moram dati neku kritiku - baš i nije bilo puno plesnih koraka'', bio je komentar članice stručnog žirija Almire Osmanović. ''Kad dvoje ljudi izgleda ovako kako njih dvoje izgleda, onda radimo show. Hrvati vježbajte'', poručila je Tamara, no ipak žiriju koji se nedvojbeno zabavio ovom izvedbom, ipak je nešto nedostajalote je 18 bio ukupan zbroj njihovih ocjena.



Najzanimljivije trenutke prve epizode pogledajte u galeriji: 



Show 'Ples sa zvijezdama' ne propustite nedjeljom na Novoj TV. Propuštenu epizodu pogledajte besplatno na novatv.hr


Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju