Martin Lawerence u glavnoj ulozi...

Plava munja je akcijska komedija iz 1999. godine u režiji Lesa Mayfielda, s Martinom Lawrenceom u glavnoj ulozi. Film prati Milesa Logana, lopova dragulja koji sakriva vrijedan dijamant na gradilištu prije nego što ga uhvati policija. Nakon odsluženja kazne u zatvoru, vraća se na mjesto samo da bi otkrio da je sada policijska postaja. Kako bi povratio dijamant, Miles se predstavlja kao detektiv, što dovodi do niza komičnih i akcijskih događaja.                                                           
Film spaja elemente kriminala i humora, pri čemu komični talenti Lawrencea dolaze do izražaja. Radnja se odvija tako da Miles postaje dio policijske snage, a nastali kaos i nespretnosti pružaju mnogo prilika za komične trenutke. Film također istražuje temu otkupljenja jer Miles, prvotno motiviran isključivo osobnom dobiti, počinje se zanimati za rješavanje stvarnog slučaja i razvijati stvarne veze s kolegama policajcima.                                                                                                 
Martin Lawrence, poznat po svojoj stand-up komediji, donio je svoje improvizacijske vještine na set. Mnogi komični trenuci u filmu bili su improvizirani, unoseći spontanost i autentičnost u film. Uloga Milesa Logana, koju je odigrao Martin Lawrence, prvotno je bila ponuđena Daveu Chappelleu. Međutim, Chappelle je odabrao ulogu Tulleyja.
Akcijske sekvence su dobro izvedene, pridonoseći ukupnoj uzbudljivosti priče. Zanimljiva radnja, dobro izvedene akcijske sekvence i snažna ansambl gluma doprinose dugotrajnoj popularnosti filma.

 

Film "Plava munja" ne propustite pogledati u nedjelju u popodnevnom treminu na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na Novoj TV.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju