Romantična drama koja će vas oduševiti

"Pjesma života" romantična je drama koja prati život pjevača i tekstopisca Jeda Kinga (Alan Powell). On daje sve od sebe da se makne iz sjene svog oca, legende country glazbe. Nakon godina borbe s probijanjem na glazbenu scenu, nevoljko prihvati nastup na lokalnom festivalu. Ondje se zaljubljuje u ženu svog života koja ga inspirira da napiše pjesmu s kojom postigne svjetsku slavu.

U svijetu slave očekuju ga iskušenja utjelovljena u liku Shelby, fatalnoj pjevačici koja je angažirana da ide s Jedom na svjetsku turneju. Jed se opire svakom obliku poroka te nastoji živjeti dostojno životu vjernika koji je posvećen svetosti braka. Međutim, počinje sumnjati u takav način života nakon što mu Shelby pokaže i drugu stranu medalje. Prijelomni trenutak dogodi se kada ga Shelby pokuša nagovoriti da s njom otpjeva pjesmu koju je on posvetio svojoj ženi.

Film je inspiriran Salomonovom "Pjesmom nad pjesmama", jednom od knjiga Starog zavjeta. Mnogi u toj pjesmi vide odu ljubavi muškarca i žene, a inspirirala je brojne književnike i poetičare. Govori o čovjekovom putu kroz život i iskušenjima na koja može naići. Tako je u filmu s jedne strane prikazana borba čovjeka da sačuva moralan način života i na prvo mjesto stavi svoju obitelj. S druge strane, slatkoća grijeha navodi ga da skrene na taj neistražen i primamljiv put nemoralnog života.

Ideja filma se, prateći bit "Pjesme nad pjesmama", može utjeloviti u tvrdnji da je svakom čovjeku dano na izbor da sam izabere kojim će putem krenuti. 

 

Film "Pjesma života" ne propustite pogledati u subotu u večernjem terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova pronađite na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju