Peirce Brosnan u najemotivnijoj ulozu u filmu 'Sve što trebaš je ljubav'

Dankinja Ida (Trine Dyrholm), koja je upravo završila terapiju liječenja raka, uhvati svojega supruga u krevetu s njegovom mladom kolegicom s posla. Stoga sama otputuje na vjenčanje svoje kćeri u Italiju. Ondje upozna oca mladoženje, Philipa (Pierce Brosnan), i odmah ostavi loš prvi dojam. No Ida će možda ipak dobiti priliku da započne novi život. Za to vrijeme, u vili gdje je Philip nekoć živio sa suprugom stvaraju se napetosti između budućih mladenaca.



Ova prekrasna ljubavna priča nastala je u danskoj produkciji, a doslovan prijevod s danskog jezika glasio bi 'Ćelava frizerka'. Glumačka postava uglavnom je porijeklom iz Danske, no jednu od glavnih uloga u filmu ima poznati glumac Pierce Brosnan kojega je publika zapamtila kao najpoznatijeg tajnog agenta Jamesa Bonda. Brosnanu je ovo prva suradnja s kolegicom Trine Dyrholm, a kako je izgledalo njihovo druženje na setu te koliko je Brosnan oduševljen danskom produkcijom filma pogledajte u videu.
 

Za scenu u kojoj se Phillip prisjeća smrti njegove supruge, Brosnan je koristio iskustvo iz stvarnog života. Naime, njegova je supruga, glumica Cassandra Harris, preminula nakon borbe s rakom. Stoga su emocije koje je Brosnan prenio na svog lika iskrene, što su kritičari prepoznali kao njegovu najemotivniju scensku izvedbu ikada.



Tijekom cijelog filma ističe se jedan zanimljiv detalj, a to je plava boja. Skoro svi glumci u filmu imaju plave oči, a Pierce Brosnan uvijek nosi plavo odijelo uz plavu košulju. Čak je okruženje u kojem je film snimljen karakterizirano nijansama plave boje – vrtni namještaj, košare za voće, more i slično. Iako je redateljica Susanne Bier potvrdila da je njezina želja da film bude obojan plavom bojom, nije željela otkriti koja se simbolika krije iza toga.

Romantični film 'Sve što trebaš je ljubav' ne propustite u subotu u večernjem terminu na Novoj TV!



Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju